Έλλειμμα 1,1 δισ. στο κυπριακό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

Έλλειμμα 1,1 δισ. στο κυπριακό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

Η Κύπρος παρουσίασε έλλειμμα - €1,1 δις, σε σύγκριση με έλλειμμα - €0,4 δις το τρίτο τρίμηνο και - €0,9 δις το τελευταίο τρίμηνο του 2016.

Ο εποχικά προσαρμοσμένος ετήσιος ρυθμός αύξησης του ισοζυγίου πληρωμών της ΕΕ28, κατέγραψε πλεόνασμα ύψους €63,5 δις (1,6% του ΑΕΠ) κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2017, από πλεόνασμα €67,4 δις (1,8% του ΑΕΠ) 2017 και από πλεόνασμα €64,4 δις (1,7% του ΑΕΠ) κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Eurostat, της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ίδιο τρίμηνο η Κύπρος παρουσίασε έλλειμμα - €1,1 δις, σε σύγκριση με έλλειμμα - €0,4 δις το τρίτο τρίμηνο και - €0,9 δις το τελευταίο τρίμηνο του 2016.

 

Στην ΕΕ28 κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2017, σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2017, βάσει των εποχικά διορθωμένων στοιχείων, το πλεόνασμα του λογαριασμού αγαθών αυξήθηκε στα + €40,9 δις έναντι + €40,3 δις, ενώ το πλεόνασμα των υπηρεσιών στα + €49,7 δις έναντι + €50,1 δις. Ο λογαριασμός πρωτογενούς εισοδήματος γύρισε και αυτός σε έλλειμμα - € 4,1 δις (έναντι € 0,0 δις πριν).

 

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα τοποθέτηση για την αύξηση του κατώτατου μισθού - «Βρήκαμε τη χρυσή τομή, είναι σεβαστή η κάθε φιλοσοφία»

Νέα τοποθέτηση για την αύξηση του κατώτατου μισθού - «Βρήκαμε τη χρυσή τομή, είναι σεβαστή η κάθε φιλοσοφία»

Βρήκαμε τη χρυσή τομή για την αύξηση του κατώτατου μισθού, που θα ισχύσει για τα επόμενα δύο χρόνια, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Μαρίνος Μουσιούττας, την Παρασκευή, απαντώντας στις ανακοινώσεις των κοινωνικών εταίρων που αντέδρασαν στην απόφαση.

BEST OF TOTHEMAONLINE