Η ΕΕ καλεί τη διεθνή κοινότητα να αντιδράσει - 'Μια ακόμα επίθεση με χημικά'

Η ΕΕ καλεί τη διεθνή κοινότητα να αντιδράσει - 'Μια ακόμα επίθεση με χημικά'

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι δυνάμεις του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ έκαναν χρήση χημικών όπλων εναντίον μιας ανταρτοκρατούμενης πόλης στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να αντιδράσει.

«Τα στοιχεία δείχνουν άλλη μια επίθεση με χημικά από το καθεστώς» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΕ.

«Προκαλεί μεγάλη ανησυχία το γεγονός ότι συνεχίζεται η χρήση χημικών όπλων, ειδικά εναντίον άμαχων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει απερίφραστα την χρήση των χημικών όπλων και τάσσεται υπέρ μιας άμεσης αντίδρασης από τη διεθνή κοινότητα».

Η ΕΕ παροτρύνει επίσης το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να επαναφέρει τους ελέγχους του για να εξακριβώσει τους αυτουργούς των χημικών επιθέσεων και ζητά από τη Ρωσία και το Ιράν να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους προς τον Άσαντ για την αποτροπή νέων επιθέσεων.

Η συριακή κυβέρνηση αρνείται ότι κυβερνητικές δυνάμεις εξαπέλυσαν οποιαδήποτε επίθεση με χημικά εναντίον της πόλης Ντούμα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για το «ΔΗΣΑΚΕΛ» - Οι απαντήσεις από ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ - Η δυσφορία ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ για τον ανασχηματισμό και τους ημικρατικούς

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για το «ΔΗΣΑΚΕΛ» - Οι απαντήσεις από ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ - Η δυσφορία ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ για τον ανασχηματισμό και τους ημικρατικούς

Δεν λέει να κοπάσει η πολιτική φωτιά που άναψε η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, στο «ΔΗΣΑΚΕΛ». Η επίμαχη αναφορά, η οποία έγινε στον απόηχο της έντονης κριτικής για τους διορισμούς στα διοικητικά συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών, αντί να λειτουργήσει ως παρένθεση στην πολιτική συζήτηση, εξελίσσεται, σε νέο μέτωπο αντιπαράθεσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE