Ο Πουτζντεμόν ελπίζει να επιστρέψει στο Βέλγιο για να ζήσει εκεί

Ο Πουτζντεμόν ελπίζει να επιστρέψει στο Βέλγιο για να ζήσει εκεί

πρώην ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν δήλωσε σήμερα ότι ελπίζει να επιστρέψει στο Βέλγιο για να ζήσει εκεί όταν ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες στη Γερμανία.

Την Παρασκευή (6/4) αποφυλακίστηκε με εγγύηση. "Επιθυμία μου είναι να επιστρέψω στο Βέλγιο. Αλλά μόνο μετά το τέλος των διαδικασιών εδώ στη Γερμανία, όχι πριν", είπε σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

"Στα σχέδιά μου είναι φυσικά να παραμείνω στο Βερολίνο. Αυτός θα είναι ο τόπος κατοικίας μου μέχρι το πέρας της διαδικασίας", πρόσθεσε. Ερωτηθείς πού θα καταλύσει στο Βερολίνο εκείνος απάντησε γελώντας: "Η αστυνομία γνωρίζει". Ο Πουτζντεμόν απελευθερώθηκε χθες από τη γερμανική φυλακή όπου κρατούνταν έπειτα από την απόφαση δικαστηρίου του βόρειου κρατιδίου Σλέσβιχ-Χόλσταϊν να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 75.000 ευρώ.

Την Πέμπτη το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για την έκδοσή του στην Ισπανία με την κατηγορία της εξέγερσης, όπως ζητεί η Μαδρίτη, αλλά έκρινε ότι η έκδοσή του είναι πιθανή βάσει της κατηγορίας περί κατάχρησης δημοσίου χρήματος. Ο Πουτζντεμόν είχε συλληφθεί τον περασμένο μήνα έπειτα από την έκδοση ισπανικού εντάλματος σύλληψης κατά την είσοδό του στη Γερμανία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ραγδαίες εξελίξεις: Σε αργία ο Φαίδωνας Φαίδωνος και ο δήμαρχος Λευκονοίκου

Ραγδαίες εξελίξεις: Σε αργία ο Φαίδωνας Φαίδωνος και ο δήμαρχος Λευκονοίκου

Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση του Φαίδωνα Φαίδωνος, αφού μετά την λήψη της επιστολής από την Αστυνομία, το ΥΠΕΣ προχώρησε άμεσα και έθεσε σε αργία τον ίδιο αλλά και τον δήμαρχο Λευκονοίκου.

BEST OF TOTHEMAONLINE