ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ: Βγάζουν τα ράσα από δυο ιερείς

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ: Βγάζουν τα ράσα από δυο ιερείς

Εκτός απροόπτου στις 19 Απριλίου η Ιερά Σύνοδος προχωρεί σε καθαίρεση δύο κληρικών για ηθικά παραπτώματα, εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τον Βάσο Βασιλείου («Ο Φιλελεύθερος») η πρώτη καθαίρεση αφορά τον ιερέα Στυλιανό, ήδη καταδικασθέντα για την παρενόχληση της ανήλικης τότε και θανούσης Έλενας Φραντζή.

Η δεύτερη αφορά ιερέα σε χωριό της Πάφου, ο οποίος συνελήφθη από τον Μητροπολίτη Πάφου να έχει εξωσυζυγική σχέση και να παραβιάζει την εντολή περί μοιχείας.

Σε μια προσπάθεια εξιλέωσης, ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας, αναμένεται να προτείνει την καθαίρεση του ιερέα που κακοποιούσε την Έλενα, παρόλο που τα πρακτικά της τότε Ιεράς Συνόδου δείχνουν ότι είχε αποσύρει τις κατηγορίες που βάρυναν τον ιερέα.

Όπως φαίνεται, η καθαίρεση είναι το ελάχιστο που μπορεί να πράξει η Σύνοδος για να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των πιστών που χάνεται μέρα παρά μέρα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται. 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE - Ιστορική αναμέτρηση Τραμπ–Πούτιν: Στο επίκεντρο ο πόλεμος στην Ουκρανία

LIVE - Ιστορική αναμέτρηση Τραμπ–Πούτιν: Στο επίκεντρο ο πόλεμος στην Ουκρανία

Η παγκόσμια κοινότητα στέφει το βλέμμα της στην Αλάσκα, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα βρεθούν τετ-α-τετ σε μια ιστορική συνάντηση κορυφής. Με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι δύο ηγέτες κάθονται στο ίδιο τραπέζι επιδιώκοντας «ένα νέο μομέντουμ» στις σχέσεις Ουάσιγκτον–Μόσχας. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE