ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ: Βγάζουν τα ράσα από δυο ιερείς

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ: Βγάζουν τα ράσα από δυο ιερείς

Εκτός απροόπτου στις 19 Απριλίου η Ιερά Σύνοδος προχωρεί σε καθαίρεση δύο κληρικών για ηθικά παραπτώματα, εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τον Βάσο Βασιλείου («Ο Φιλελεύθερος») η πρώτη καθαίρεση αφορά τον ιερέα Στυλιανό, ήδη καταδικασθέντα για την παρενόχληση της ανήλικης τότε και θανούσης Έλενας Φραντζή.

Η δεύτερη αφορά ιερέα σε χωριό της Πάφου, ο οποίος συνελήφθη από τον Μητροπολίτη Πάφου να έχει εξωσυζυγική σχέση και να παραβιάζει την εντολή περί μοιχείας.

Σε μια προσπάθεια εξιλέωσης, ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας, αναμένεται να προτείνει την καθαίρεση του ιερέα που κακοποιούσε την Έλενα, παρόλο που τα πρακτικά της τότε Ιεράς Συνόδου δείχνουν ότι είχε αποσύρει τις κατηγορίες που βάρυναν τον ιερέα.

Όπως φαίνεται, η καθαίρεση είναι το ελάχιστο που μπορεί να πράξει η Σύνοδος για να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των πιστών που χάνεται μέρα παρά μέρα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται. 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα διαχρονικά «κάστρα» των κομμάτων-Τα «γαλάζια προπύργια του ΔΗΣΥ, οι απώλειες του ΑΚΕΛ και η πτώση του ΔΗΚΟ

Τα διαχρονικά «κάστρα» των κομμάτων-Τα «γαλάζια προπύργια του ΔΗΣΥ, οι απώλειες του ΑΚΕΛ και η πτώση του ΔΗΚΟ

Οι βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου διεξάγονται σε ένα από τα πιο ρευστά πολιτικά σκηνικά των τελευταίων δεκαετιών στην Κύπρος. Τα παραδοσιακά κομματικά «κάστρα», δηλαδή οι περιοχές όπου τα μεγάλα κόμματα διατηρούσαν επί χρόνια σταθερή επιρροή, φαίνεται να δοκιμάζονται περισσότερο από ποτέ. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις καταγράφουν έντονη κινητικότητα ψηφοφόρων, αύξηση της επιρροής μικρότερων σχηματισμών και αισθητή φθορά στα ιστορικά ποσοστά των παραδοσιακών κομμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE