ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ: «Δεν χρειαζόμαστε την Ευρωπαϊκή Ένωση»

ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ: «Δεν χρειαζόμαστε την Ευρωπαϊκή Ένωση»

Νέες απειλές προς την Ευρώπη εκτόξευσε τη Μεγάλη Τρίτη (3/4) ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, σύμφωνα με μέσα της γειτονικής χώρας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Γιλντιρίμ, μιλώντας στην βοσνιακή τηλεόραση είπε, αναφερόμενος στις επιχειρήσεις της Τουρκίας σε Συριακό έδαφος ότι εμείς φυλάμε τα σύνορα του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Γιλντιρίμ υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι αν η Τουρκία σταματήσει τον περιορισμό των προσφυγικών ροών προς την Ε.Ε., η Γηραιά Ηπειρος θα βρεθεί αντιμέτωπη με μεγάλα προβλήματα, προσθέτοντας ότι ενδεχόμενο άνοιγμα των «θυρών» από την πλευρά της Αγκυρας, θα ανοίξει τον δρόμο προς τα ευρωπαϊκά εδάφη και σε τρομοκράτες.

«Η Ευρώπη θα έπρεπε να ευγνωμονεί την Τουρκία για όλα αυτά, ωστόσο η Ε.Ε. εξακολουθεί να εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά στο θέμα της ένταξης της χώρας μας», ανέφερε ακόμη.

«Δεν χρειαζόμαστε την Ε.Ε., αλλά οι Βρυξέλλες θα πρέπει να αποφασίσουν οριστικά για το θέμα της ένταξης το συντομότερο δυνατό», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «η Ισλαμοφοβία έχει διογκωθεί στην Ευρώπη, κάτι που μπορεί να την οδηγήσει σε σοβαρή κρίση».

protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χρίστος Ιακώβου: Χωρίς προοπτική η πενταμερής για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη – Η Άγκυρα παίζει με τον χρόνο

Χρίστος Ιακώβου: Χωρίς προοπτική η πενταμερής για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη – Η Άγκυρα παίζει με τον χρόνο

Η άτυπη πενταμερής για το Κυπριακό που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, επιβεβαίωσε, σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή και Διευθυντή του Κυπριακού Κέντρου Μελετών, Χρίστο Ιακώβου, τη στασιμότητα και την αδιαλλαξία που χαρακτηρίζουν τη στάση της τουρκικής πλευράς.