ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Καταθέτει δισεκατομμύρια η κυβέρνηση – Άντληση με έκδοση ομολόγων

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Καταθέτει δισεκατομμύρια η κυβέρνηση – Άντληση με έκδοση ομολόγων

Δημοσιεύτηκε η κίνηση-ματ της κυβέρνησης με σκοπό να διασφαλίσει τους καταθέτες και την ηρεμία ανάμεσα στους επενδυτές και την κυπριακή κοινωνία.

Η κυβέρνηση, όπως μεταδώσαμε, προχωρά στην έκδοση ομολόγων, γύρω στα 2,5 δις. ευρώ, τα οποία καταθέτει στον Συνεργατισμό.

Αυτό γίνεται στην προσπάθειά να προστατεύσει τον Συνεργατισμό με το ομόλογο αναμένεται ότι θα είναι επταετές.

Πάντως, τη Δευτέρα (2/4) σημειώθηκε μείωση στην απόσυρση χρημάτων, στις εκροές δηλαδή, καθώς πέραν της κίνησης της κυβέρνησης, μέτρα έχει πάρει και η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα.

Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για δυσκολία στον πρόωρο τερματισμό γραμματίων κατάθεσης.

Στο μεταξύ, με βάση στοιχεία της ΣΚΤ, οι καταθέσεις πελατών ανέρχονταν σε 11,9 δισεκατομμύρια ευρώ, σε σύγκριση με 12,2 δισ. στο πρώτο εξάμηνο του 2017 και με 12,5 δισ. στο τέλος του 2016.

Υπολογίζεται ότι από την αρχή του χρόνου οι εκροές ήταν κοντά στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Φαίνεται, λοιπόν, η κατάθεση της κυβέρνησης να καλύπτει το ποσό αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Video: Έντονος ο ΠτΔ πριν τη Σύνοδο για την πρόσκληση Τουρκίας - «Ζητούμενο η ενότητα»

Video: Έντονος ο ΠτΔ πριν τη Σύνοδο για την πρόσκληση Τουρκίας - «Ζητούμενο η ενότητα»

Στην ανάγκη για ενότητα στους κόλπους της ΕΕ καθώς και στο Ουκρανικό αναφέρθηκε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης κατά την άφιξή του στην Έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE