Πόλεμος στην Υγεία – Στα χαρακώματα Γιατροί και Ο.Α.Υ. και στη μέση το ΓεΣΥ

Πόλεμος στην Υγεία – Στα χαρακώματα Γιατροί και Ο.Α.Υ. και στη μέση το ΓεΣΥ

Αντικρουόμενα πυρά προέκυψαν από τη δημοσιοποίηση της επιστολής του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου στα μέλη του σχετικά με έρευνα του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας.

Οι γιατροί κάλεσαν τα μέλη του να μη συμμετέχουν σε έρευνα που διεξάγει ο ΟΑΥ για την ετοιμασία της επικοινωνιακής του στρατηγικής, κάτι που θέτει εν αμφιβόλω την ίδια την υλοποίηση του ΓεΣΥ.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, Θωμάς Αντωνίου, χαρακτήρισε «ακατανόητη» τη στάση του ΠΙΣ, ενώ ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Πέτρος Αγαθαγγέλου, υποστήριξε ότι ο Οργανισμός «απαξιεί τον θεσμό», δηλαδή τον ιατρικό σύλλογο, κάτι που επανέλαβε το πρωί της Τρίτης (3/4) στο Πρωινό Δρομολόγιο του ΡΙΚ.

«Ο Οργανισμός είχε ενημερωθεί προ ημερών από τους συμβούλους του ότι υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας με τον Ιατρικό Σύλλογο για τους σκοπούς της έρευνας η οποία δεν σχετίζεται με τη διαβούλευση που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά τις αμοιβές των γιατρών στο ΓεΣΥ, αλλά αφορά την επικοινωνιακή στρατηγική που ετοιμάζει ο Οργανισμός για το ΓεΣΥ», τόνισε ο Θωμάς Αντωνίου.

Από τη μεριά του, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι ο ΟΑΥ καταβάλλει προσπάθειες και ο ΠΙΣ «δεν ανταποκρίνεται». «Ως υπουργείο Υγείας είμαστε εδώ, σε περίπτωση που υπάρχουν προβλήματα ή εμπόδια, για να βοηθήσουμε στην ομαλοποίηση αυτής της προσπάθειας», δήλωσε.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Στο τραπέζι οι 19 προτάσεις Χριστοδουλίδη – Τι αναμένει η Λευκωσία από Έρχιουρμαν

Κυπριακό: Στο τραπέζι οι 19 προτάσεις Χριστοδουλίδη – Τι αναμένει η Λευκωσία από Έρχιουρμαν

Στις εξελίξεις στο Κυπριακό, στη συνάντηση του Προέδρου με το Δημοτικό Συμβούλιο Μόρφου, στη συνεδρίαση του Προέδρου της Δημοκρατίας με νέους υπό τη μορφή Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς και σε άλλα θέματα της επικαιρότητας, αναφέρθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης σε δηλώσεις του σήμερα στους δημοσιογράφους.