Εφθασε στη Μόσχα το πρώτο αεροπλάνο με τους απελαθέντες Ρώσους διπλωμάτες

Εφθασε στη Μόσχα το πρώτο αεροπλάνο με τους απελαθέντες Ρώσους διπλωμάτες

Ένα πρώτο αεροπλάνο που μετέφερε Ρώσους διπλωμάτες, οι οποίοι απελάθηκαν από τις ΗΠΑ μετά την υπόθεση Σκριπάλ, έφθασε σήμερα στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας.

Συγκεκριμένα, το αεροπλάνο τύπου Il-96, μετέφερε 46 ρώσους διπλωμάτες και τις οικογένειές τους, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS. Η ρωσική τηλεόραση έδειξε εικόνες κατά την αποβίβαση τους και λεωφορεία του αερολιμένα που περίμεναν τους ταξιδιώτες να επιβιβαστούν. Ένα δεύτερο αεροπλάνο με απελαθέντες διπλωμάτες αναμένεται αργότερα σήμερα στη Μόσχα.

Συνολικά 171 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των οικογενειών των απελαθέντων διπλωματών, είχαν κληθεί να εγκαταλείψουν τις ΗΠΑ.

Η δηλητηρίαση στις 4 Μαρτίου σε βρετανικό έδαφος του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, Γιούλια, προκάλεσε από τις 14 Μαρτίου κύμα απελάσεων από χώρες της Δύσης, στο οποίο η Ρωσία απάντησε με συμμετρικά αντίποινα. Η διπλωματική κρίση έχει επηρεάσει συνολικά περίπου 300 διπλωμάτες.

Το Λονδίνο κατηγορεί τη Ρωσία για τη δηλητηρίαση με νευροτοξικό παράγοντα του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του στο Σάλσμπερι της νοτιοδυτικής Αγγλίας παρά τις διαψεύσεις της Μόσχας που δηλώνει ότι δεν έχει καμιά εμπλοκή.

ΑΠΟ - ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Νέα επίθεση του Ιράν με πυραύλους στο Ισραήλ, μετά το θανάσιμο χτύπημα στην Τεχεράνη

Live: Νέα επίθεση του Ιράν με πυραύλους στο Ισραήλ, μετά το θανάσιμο χτύπημα στην Τεχεράνη

Νέα επίθεση σε εξέλιξη, καθώς το Ιράν εκτοξεύει πυραύλους προς το Ισραήλ, σύμφωνα με αναφορές των κρατικών ιρανικών μέσων ενημέρωσης. Νωρίτερα, το Ισραήλ έχει πλήξει την Τεχεράνη. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν αναφέρουν ότι έχουν εκτοξευθεί βαλλιστικοί πύραυλοι προς το Ισραήλ, όπου ηχούν οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής σε Ιερουσαλήμ και Τελ Αβίβ. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις: