Μπλόκαραν σουσάμι με… σαλμονέλα – Προοριζόταν για φλαούνες

Μπλόκαραν σουσάμι με… σαλμονέλα – Προοριζόταν για φλαούνες

Στο λιμάνι Λεμεσού μπλόκαραν 19 χιλιάδες κιλά σουσάμι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας.

Το εμπορευματοκιβώτιο από την Ινδία είχε φτάσει για τις ανάγκες των γιορτών του Πάσχα και ήταν επιμολυσμένο με σαλμονέλα.

Προοριζόταν για να «διακοσμήσει» τις πατροπαράδοτες φλαούνες αλλά, προς το παρόν, έχει δεσμευτεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Είτε λοιπόν θα καταστραφεί είτε θα εξαχθεί και πάλι στην Ινδία.

Σύμφωνα με τη Μαρία Παναγιώτου («Πολίτης») και όσα δήλωσε ο διευθυντής των Υγειονομικών Υπηρεσιών στην εφημερίδα, οι έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί τόσο στην εσωτερική αγορά όσο και στις εισαγωγές.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Στο επίκεντρο οι συγκλίσεις - Τι ετοιμάζουν τα Ηνωμένα Έθνη για τον Σεπτέμβριο

Κυπριακό: Στο επίκεντρο οι συγκλίσεις - Τι ετοιμάζουν τα Ηνωμένα Έθνη για τον Σεπτέμβριο

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται στην πορεία του Κυπριακού, καθώς η προγραμματισμένη για τις 2 Σεπτεμβρίου συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, μετατέθηκε για την επόμενη εβδομάδα, λόγω της τραγωδίας που σημειώθηκε ανοικτά της Κερύνειας.