Και εγένετο κοινοβουλευτική ομάδα – Ο «τρίτος πόλος» συγκροτείται και γίνεται δεύτερη δύναμη

Και εγένετο κοινοβουλευτική ομάδα – Ο «τρίτος πόλος» συγκροτείται και γίνεται δεύτερη δύναμη

Την πρώτη τους συνεδρία είχαν την Τρίτη (27/3) τα κόμματα που υποστήριξαν τον Νικόλα Παπαδόπουλο στις προεδρικές εκλογές.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Γύρω στις 14:00, στην αίθουσα του Δημοκρατικού Κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων και πολύ μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας –οι δημοσιογράφοι φεύγουν εκείνες τις ώρες– οι 17 βουλευτές συνεδρίασαν υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων.

Θέματα προς συζήτηση ήταν φυσικά το ακανθώδες ζήτημα του Συνεργατισμού, αλλά και προτάσεις νόμου που προτίθενται να καταθέσουν όλοι μαζί.

Όλοι μαζί, δηλαδή, οι εννιά βουλευτές του ΔΗΚΟ, οι τρεις της ΕΔΕΚ, οι δύο της Αλληλεγγύης –ο τρίτος Δημήτρης Συλλούρης δεν συμμετέχει σε τέτοιου είδους συνεδριάσεις ως πρόεδρος της Βουλής–, οι δύο των Οικολόγων και ο ανεξάρτητος Παύλος Μυλωνάς.

Το σημαντικό της συνεδρίασης δεν συναντάται ακόμα στις προτάσεις νόμου ή στο πώς θα κινηθούν τα κόμματα σχετικά με τον Συνεργατισμό, αλλά στην ίδια τη διενέργειά της.

Η «κοινοβουλευτική ομάδα» του «ενδιάμεσου χώρου» συγκροτείται και με 17 βουλευτές γίνεται δεύτερη δύναμη ξεπερνώντας κατά έναν το ΑΚΕΛ, ενώ με έναν λιγότερο τοποθετείται κάτω από τον ΔΗΣΥ.

Όσα ειπώθηκαν το βράδυ της πρώτης Κυριακής των προεδρικών εκλογών, αλλά και όλο το προηγούμενο ή επόμενο διάστημα φαίνεται να παίρνουν σάρκα και οστά και ο τρίτος πόλος συγκροτείται για να προχωρήσει ενιαίος είτε στη Βουλή είτε αλλού.

Νικόλας Παπαδόπουλος, Μαρίνος Σιζόπουλος, Γιώργος Περδίκης και Παύλος Μυλωνάς –η Ελένη Θεοχάρους δεν είναι στη Βουλή– θα έχουν τον πρώτο λόγο και την ευθύνη της πορείας της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας.

Εν πάση περιπτώσει, ο καιρός θα δείξει αν προχωρήσει αυτή η ομάδα μέχρι και τις επόμενες βουλευτικές εκλογές του 2021 και αν θα παράξει το απαιτούμενο έργο, αυτό που ζητούν δηλαδή οι πολίτες.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - «Έχουμε τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης» ισχυρίζεται το Ισραήλ

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - «Έχουμε τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης» ισχυρίζεται το Ισραήλ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Μετά την ομοβροντία πυραύλων που εξαπέλυσε το Ιράν σε στόχους σε ολόκληρο το Ισραήλ, το Τελ Αβίβ ισχυρίζεται πως έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης και ότι κατέστρεψε το 1/3 των εκτοξευτών πυραύλων του Ιράν. Οι ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ έχουν προκαλέσει τον θάνατο 24 ανθρώπων από την Παρασκευή και τον τραυματισμό πάνω από 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE