ΥΕΜΕΝΗ: Ένοπλοι απήγαγαν επτά δημοσιογράφους

ΥΕΜΕΝΗ: Ένοπλοι απήγαγαν επτά δημοσιογράφους

Τουλάχιστον επτά εργαζόμενοι σε εφημερίδες απήχθησαν από ενόπλους στο Άντεν, τη μεγαλύτερη πόλη της νότιας Υεμένης, όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων (CPJ), εκφράζοντας την ανησυχία της για τους «κινδύνους» που διατρέχουν τα μέσα ενημέρωσης στη χώρα αυτή.

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα (26/3) η CPJ επεσήμανε ότι οι δράστες εισέβαλαν την Παρασκευή (23/3) στα γραφεία όπου τυπώνονται η εφημερίδα Akhbar al Youm και το εβδομαδιαίο περιοδικό Al Shoumou και απήγαγαν τουλάχιστον επτά ανθρώπους.

Τα έντυπα αυτά θεωρείται ότι πρόσκεινται στη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

«Οι δημοσιογράφοι στην Υεμένη είναι αντιμέτωποι με κινδύνους παντού», κατήγγειλε ο Ρόμπερτ Μαχόνεϊ, αναπληρωτής διευθυντής της CJP, ζητώντας την απελευθέρωση των απαχθέντων.

Τα ίδια γραφεία είχαν πυρποληθεί την 1η Μαρτίου, σύμφωνα με τη CJP.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η «προετοιμασία» ως άλλοθι - O Έρχιουρμάν επαναφέρει από το παράθυρο την κυριαρχική ισότητα

Κυπριακό: Η «προετοιμασία» ως άλλοθι - O Έρχιουρμάν επαναφέρει από το παράθυρο την κυριαρχική ισότητα

Με έναν λόγο προσεκτικά δομημένο, θεσμικά «ήπιο» αλλά πολιτικά αποκαλυπτικό, ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν επέλεξε, στην ανασκόπηση των πρώτων εκατό ημερών της «θητείας» του, να επαναφέρει στο προσκήνιο τον πυρήνα της τουρκικής θέσης στο Κυπριακό: την απαίτηση για κυριαρχική ισότητα, έστω κι αν αυτή παρουσιάζεται με διαφορετικό λεξιλόγιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE