Αναφορά σε «ισοτιμία» των Τ/κ στα ζητήματα της Αν.Μεσογείου έκανε ο Ερντογάν στη Βάρνα

Αναφορά σε «ισοτιμία» των Τ/κ στα ζητήματα της Αν.Μεσογείου έκανε ο Ερντογάν στη Βάρνα

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε τη Δευτέρα 26/3 ότι οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να συμπεριληφθούν ''ισότιμα'' σε ζητήματα που αφορούν την Ανατολική Μεσόγειο.


Σε δηλώσεις στη Βάρνα, μετά τη Σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας είπε επίσης ότι συζήτησε με τους Ευρωπαίους ηγέτες τα αναγκαία βήματα που πρέπει να γίνουν προκειμένου να βελτιωθούν οι σχέσεις της `Αγκυρας με την ΕΕ.

Ο κ. Ερντογάν είπε ότι ελπίζει πως οι δύο πλευρές έχουν αφήσει πίσω τους τη δύσκολη περίοδο των κακών σχέσεων. Τόνισε ότι αναμένει από τις Βρυξέλλες στήριξη και όχι επικρίσεις, στον αγώνα του κατά της τρομοκρατίας. Αναφερόμενος στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, είπε ότι θα ήταν "μεγάλο λάθος" να μείνει η χώρα του εκτός της διεύρυνσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στην τελική ευθεία «Κρόνος» και «Αφροδίτη» – Το χρονοδιάγραμμα για το πρώτο κυπριακό αέριο

Στην τελική ευθεία «Κρόνος» και «Αφροδίτη» – Το χρονοδιάγραμμα για το πρώτο κυπριακό αέριο

Η Κύπρος βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη βιώσιμη και εμπορική αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων της στην ΑΟΖ της, αναδεικνύοντας την Ανατολική Μεσόγειο σε έναν σημαντικό ενεργειακό κόμβο και συμβάλλοντας, παράλληλα, στις προσπάθειες της ΕΕ για ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας μέσω της διαφοροποίησης πηγών και οδεύσεων, ανέφερε την Τρίτη ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Μιχάλης Δαμιανός, σε δηλώσεις του μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE