Τα παιδιά του αθλητικού σχολείου Πάφου αθλούνται σε ένα 'χωράφι'

Τα παιδιά του αθλητικού σχολείου Πάφου αθλούνται σε ένα 'χωράφι'

Συνάντηση Προέδρου Επιτροπής Παιδείας ΔΗΚΟ με Υπουργό Παιδείας με θέμα το Ιακώβειο στάδιο στην Πάφο.

Το θέμα της ανάπλασης του ΓΣ Κόροιβος -γνωστού και ως Ιακώβειου σταδίου -απασχόλησε μεταξύ άλλων την συνάντηση του Προέδρου Επιτροπής Παιδείας του ΔΗ.ΚΟ., Χρύσανθου Σαββίδη με το νέο Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του Προέδρου της Επιτροπής Παιδείας του ΔΗΚΟ, ο κ. Χαμπιαούρης αντιλήφθηκε ότι είναι πολλαπλοί οι λόγοι για τους οποίους κρίνεται αναγκαία η αναβάθμιση του ιστορικού αυτού σταδίου, αρχικά, λόγω της παρουσίας , όπως αναφέρεται, του αθλητικού σχολείου στο Α΄Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ αλλά και γιατί είναι απαράδεκτο εν έτη 2018 να αθλούνται τα παιδιά σε ένα «χωράφι» όπως είναι αυτή τη στιγμή το στάδιο, όπως αναφέρεται.

Ο κ. Σαββίδης προσθέτει ότι ο Υπουργός αναγνώρισε την αναγκαιότητα τοποθέτησης χλοοτάπητα αλλά και τερέν για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί το στάδιο και από τον ΓΣΚ για τον κλασικό αθλητισμό αλλά και για πολιτιστικού τύπου δραστηριότητες όπως είναι τα Ανθεστήρια.

Όπως τόνισε ο Υπουργός , προστίθεται στην ανακοίνωση, ο λόγος καθυστέρησης της ανάπλασης του σταδίου ήταν η έλλειψη κατάλληλων μελετητών και ότι τώρα γίνονται τα έγγραφα των προσφορών.

Με την ολοκλήρωση των προσφορών σε διάστημα τεσσάρων μηνών θα πέσουν οι υπογραφές των κατασκευαστικών σχεδίων σημείωσε, προσθέτοντας πως προς το τέλος του 2018 θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Ο κ. Σαββίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του, σημειώνοντας πως αναμένει να τηρηθούν τα νέα χρονοδιαγράμματα, καταλήγει στην ανακοίνωση του.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: «Με πολιτική βούληση μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό»

Χριστοδουλίδης: «Με πολιτική βούληση μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό»

Εργαζόμαστε για μια λύση βιώσιμη, λειτουργική, που να διασφαλίζει σε όλους τους νόμιμους κατοίκους της χώρας το δικαίωμα να ζουν, να εργάζονται, να δραστηριοποιούνται και να δημιουργούν, όπου το επιλέξουν, σε συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στον χαιρετισμό του στην αντικατοχική εκδήλωση των Δήμων, Κοινοτήτων, προσφυγικών Σωματείων και οργανώσεων Κερύνειας, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Τύμβο Μακεδονίτισσας.

BEST OF TOTHEMAONLINE