ΦΩΤΙΟΥ: 'Ο όρος εγκλωβισμένοι αναγνωρίζεται διεθνώς'

ΦΩΤΙΟΥ: 'Ο όρος εγκλωβισμένοι αναγνωρίζεται διεθνώς'

Οι υπηρεσίες είναι έτοιμες ακόμα και αύριο να ξεκινήσουν να αποστέλλουν την ανθρωπιστική βοήθεια προς τους εγκλωβισμένους μας, δεδομένου ότι, οι εξαγγελίες που έχει κάνει το κατοχικό καθεστώς θα γίνουν πράξη, είπε σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων, Φώτης Φωτίου.

Εμείς έχουμε πει ότι πρέπει να αρθεί αυτό το απαράδεκτο μέτρο, είπε αναφερόμενος στην απόφαση του κατοχικού καθεστώτος να επιβάλει δασμούς στα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης, που αποστέλλει η Κυπριακή Δημοκρατία στους εγκλωβισμένους, «σε ηλικιωμένους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη».

Σε ερώτηση του ΚΥΠΕ σχετικά με τις δηλώσεις του «υπεξ» και «αναπληρωτή πρωθυπουργού» Κουντρέτ Οζερσάι, στην εφημερίδα Γενί Ντουζέν της Παρασκευής, ότι η απόφαση για επιβολή φόρων στην βοήθεια που είχε αποφασίσει η προηγούμενη «κυβέρνηση», ήταν λάθος και η νυν «κυβέρνηση» άρχισε τις διεργασίες να καλυτερεύσει εκείνη την απόφαση και να προβεί σε «πρακτικές ρυθμίσεις» αλλά και ότι λανθασμένα χρησιμοποιείται ο όρος «εγκλωβισμένοι», ο κ. Φωτίου είπε ότι «αυτοί οι άνθρωποι για 44 και πλέον χρόνια ζουν υπό κατοχή».

«Ζουν κάτω από ένα κατοχικό καθεστώς, είναι και θα είναι εγκλωβισμένοι ωσότου υπάρχει κατοχή» ανέφερε ο κ. Φωτίου συμπληρώνοντας ότι «εξάλλου, αυτός ο όρος αναγνωρίζεται και από τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνώς. Είναι άνθρωποι που όλα αυτά τα χρόνια στερήθηκαν και στερούνται ανθρώπινα δικαιώματα και είναι εγκλωβισμένοι», κατέληξε ο κ. Φωτίου.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE