Ο φορολογούμενος έδωσε δισεκατομμύρια στις τράπεζες

Ο φορολογούμενος έδωσε δισεκατομμύρια στις τράπεζες

Βαρύ τίμημα πλήρωσαν οι Κύπριοι φορολογούμενοι και οι καταθέτες των τραπεζών τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος οι φορολογούμενοι έδωσαν 3,5 δισεκατομμύρια στις τράπεζες με τους καταθέτες και τους κατόχους αξιογράφων, πολλοί εκ των οποίων επίσης κύπριοι φορολογούμενοι, να πληρώνουν πιο βαρύ τίμημα.

Συγκεκριμένα οι καταθέτες έδωσαν στις τράπεζες ,χωρίς την θέληση τους, 9 δισεκατομμύρια και οι κάτοχοι αξιογράφων 1,2 δισεκατομμύρια.

Όπως αναφέρει η δημοσιογράφος Θεανώ Θειοπούλου ο φορολογούμενος επωμίστηκε την κρατική στήριξη προς την Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα 1,7 δις το 2014 η οποία ήταν αναγκαία για να ανταπεξέλθει στις κεφαλαιακές προκλήσεις λόγω του μεγάλου όγκου των μη εξυπηρετούμενων δανείων που είχαν συσσωρευθεί πριν το 2013.

Της κρατική στήριξη προηγήθηκε το 1,8 δις που πήρε η διοίκηση της Λαϊκής Τράπεζας το 2012.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θανατώνονται πάνω 13.000 ζώα λόγω αφθώδους πυρετού – Έρευνες για τη «διαδρομή» από τα κατεχόμενα

Θανατώνονται πάνω 13.000 ζώα λόγω αφθώδους πυρετού – Έρευνες για τη «διαδρομή» από τα κατεχόμενα

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 11 κρούσματα αφθώδους πυρετού στην επαρχία Λάρνακας, εκ των οποίων το ένα είναι σε μονάδα βοοειδών και τα υπόλοιπα 10 σε μονάδες αιγοπροβάτων, ανέφερε σε σημερινή της ενημέρωση προς τα ΜΜΕ η Ανώτερη Κτηνιατρική Λειτουργός, Σωτηρία Γεωργιάδου.

BEST OF TOTHEMAONLINE