Κατσουρίδης: 'Καλλιεργείται η ιδέα της διχοτόμησης'

Κατσουρίδης: 'Καλλιεργείται η ιδέα της διχοτόμησης'

Όπως δήλωσε ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης ένα σοβαρό ποσοστό άνω του 20% του Ελληνοκυπριακού πληθυσμού επιλέγει τη λύση δύο κρατών αντί της ομοσπονδίας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Φιλελεύθερος ο Νίκος Κατσουρίδης που επανέρχεται στην πολιτική σκηνή το τελευταίο διάστημα εκθέτει τις απόψεις του ως πολιτικός αναλυτής στον δημοσιογράφο Φρίξο Δαλίτη.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης που παραχώρησε είναι τα εξής:

1. Επικαλούμενος δηλώσεις του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού για τον ενδεχόμενο επιστροφής του Κατσουρίδη στο κόμμα ο δεύτερος αναφέρει ότι θα εξεταστεί από την ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής «και θα εξεταστεί θετικά».

2. Για την πολιτική σκηνή αναφέρει ότι η δημιουργία ένας «τρίπολου στην κυπριακή πολιτική σκηνή που παρεμποδίζει πλέον τις παραδοσιακές συνεργασίες μεταξύ των κομμάτων».

3. Για το Κυπριακό αναφέρει ότι «εμφανίζεται πλέον ως τάση η καλλιέργεια της ιδέας έστω της διχοτόμησης της Κύπρου».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.