Πρωταθλήτρια η Κύπρος στη χρήση Facebook - ΠΙΝΑΚΑΣ

Πρωταθλήτρια η Κύπρος στη χρήση Facebook - ΠΙΝΑΚΑΣ

Το Facebook αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές του 21ου αιώνα, με εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες μόνο στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Βέβαια από χώρα σε χώρα υπάρχουν εξαιρετικά μεγάλες διακυμάνσεις σχετικά με τον αριθμό των χρηστών αλλά και τεράστια χάσματα, με την Ελλάδα να βρίσκεται σχετικά ψηλά στην κατάταξη μεταξύ των 49 χωρών, καταλαμβάνοντας την 16η θέση με ποσοστό 66,4% (περίπου 5 εκατομμύρια ενεργοί λογαριασμοί σε σύνολο 7.525.926 χρηστών του Internet.

Σύμφωνα, λοιπόν, με έρευνα του jodi.graphics, που αξιοποίησε στατιστικά στοιχεία από το internetworldstats.com, η πρωταθλήτρια χώρα με τους περισσότερους χρήστες του Facebook (πάντα σε αναλογία με το σύνολο του πληθυσμού που έχει πρόσβαση στο Internet) είναι η Κύπρος, με ποσοστό χρηστών του Facebook επί τουσ υνόλου των χρηστών, να φτάνει το 88,8%.

Στη δεύτερη θέση ακουλουθεί η Βουλγαρία με ποσοστό 78,3%, ενώ το «χάλκινο μετάλλιο» παίρνει η Πορτογαλία με 78,1%.

Τη πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν το Γιβραλτάρ, η Ισλανδία, το Μαυροβούνιο, η Αλβανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Τουρκία κι η Ρουμανία, όλες με ποσοστά που κυμαίνονται μεταξύ 70% ως 75%.

Στον αντίποδα, ουραγοί στην χρήση του Facebook εμφανίζονται οι κάτοικοι της ανατολικής Ευρώπης με προεξάρχουσα τη Ρωσία, η οποία καταλαμβάνει την προτελευατία θέση της κατάταξης με ποσοστό χρήσης μόλις στο 11%, ενώ την τελευταία θέση διατηρεί το κρατίδιο του Βατικανού με μόλις 4,2% χρήσης από όσους κατοίκους έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ακολουθούν οι Λευκορώσοι με 12,5%, οι Μολδαβοί 23,6% κι οι Ουκρανοί με ποσοστό 24%, ενώ τα χαμηλά ποσοστά των ανατολικών χωρών, ίσως να εξηγούνται κι από την ύπαρξη του λεγόμενου ρωσικού Facebook, δηλαδή της εφαρμογής vt.

gazzetta.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΠτΔ μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη - «Οτιδήποτε ξεφεύγει του συμφωνημένου πλαισίου δεν είναι θέμα προς συζήτηση»

ΠτΔ μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη - «Οτιδήποτε ξεφεύγει του συμφωνημένου πλαισίου δεν είναι θέμα προς συζήτηση»

«Οτιδήποτε ξεφεύγει του συμφωνημένου πλαισίου δεν είναι καν θέμα προς συζήτηση, και χαίρομαι, γιατί αυτή είναι και η θέση της διεθνούς κοινότητας», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της διευρυμένης Συνόδου που συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Μαρτίου 2025, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE