Απειλείται με εξαφάνιση κυπριακό ζώο

Απειλείται με εξαφάνιση κυπριακό ζώο

Το σπάνιο είδος που απειλείται με εξαφάνιση συναντάται συνήθως στο Κάβο Γκρέκο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Φιλελευθέρου το σπάνιο είδος που απειλείται είναι ο ακανθωτός ποντικός. Δεν απειλείται από τους ανθρώπους αλλά από τις γάτες.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Πάμπος Βασίλα το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης απελευθέρωσης αδέσποτων γάτων στο εθνικό πάρκο του Κάβο Γκρέκο και ειδικά στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων προβληματίζει σοβαρά τους ανθρώπους του Τμήματος Δασών.

Η παρουσία των γάτων απειλεί ένα πολύ σπάνιο είδος, ανά το παγκόσμιο, τον ακανθωτό ποντικό που θα μπορούσε να χαρακτηρίζεται και ως Κύπριος ποντικός αφού από όλα τα μέρη του κόσμου συναντάται μόνο στην Κύπρο.

Ακόμη ένα σπάνιο είδος ποντικού που υπάρχει στην περιοχή είναι και ο ποντικός νανομυγδαλίδα που συναντάται τόσο στην περιοχή του Κάβο Γκρέκο όσο και σε άλλες περιοχές.

Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό ζώο ένα-ενάμιση εκατοστό που συχνάζει στην περιοχή του Κάβο Γκρέκο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE