ΠΟΤΑΜΙΑ: Στη φυλακή για 9 μήνες ο κοινοτάρχης – ‘Την έβαζε να καθίσει στα πόδια του’

ΠΟΤΑΜΙΑ: Στη φυλακή για 9 μήνες ο κοινοτάρχης – ‘Την έβαζε να καθίσει στα πόδια του’

Ένοχος σε επτά κατηγορίες κρίθηκε ο κοινοτάρχης Ποταμιάς, Παναγιώτης Γιατρού, που αφορούσαν άσεμνη επίθεση και σεξουαλική παρενόχληση εργαζομένου.

Συγκεκριμένα, όπως καταγράφει ο Μιχάλης Χατζηβασίλης («Ο Φιλελεύθερος»), τα αδικήματα διαπράχθηκαν από το 2011 μέχρι το 2013 και παραπονούμενη ήταν η γραμματέας του κοινοτάρχη.

Ο 57χρονος κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες και προέβαλε τον ισχυρισμό ότι ήταν ψέματα για να μην επανεκλεγεί, ωστόσο κρίθηκε ένοχος όταν η παραπονούμενη έγινε πιστευτή από το δικαστήριο.

Όπως ειπώθηκε, το γραφείο του κοινοτάρχη βρισκόταν στο ίδιο δωμάτιο με αυτό της γραμματέως και όταν ήταν μόνοι ο 57χρονος τη φιλούσε στο μάγουλο και την τραβούσε με τα χέρια του και την έβαζε να καθίσει στα πόδια του παρά τη θέλησή της, ενώ την έπιανε βίαια από την κοιλιά και το στήθος.

Ο δικηγόρος του κοινοτάρχη ανέφερε στο δικαστήριο ότι η παράνομη συμπεριφορά περιοριζόταν σε φιλιά στο μάγουλο.

Το Δικαστήριο απεφάνθη ότι «επρόκειτο για επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά του κατηγορούμενου κατά την απασχόληση, η οποία προκαλούσε στην παραπονούμενη αισθήματα προσβολής της αξιοπρέπειας και ταπείνωσης και δημιούργησε ένα εξευτελιστικό και ταπεινωτικό περιβάλλον στον χώρο εργασίας».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ κοιτάζουν το 2028: Η εσωτερική μάχη, οι συμμαχίες και η μεγάλη πολιτική αναμέτρηση που ήδη ξεκίνησε

ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ κοιτάζουν το 2028: Η εσωτερική μάχη, οι συμμαχίες και η μεγάλη πολιτική αναμέτρηση που ήδη ξεκίνησε

Οι προεδρικές εκλογές του 2028 μπορεί να βρίσκονται ακόμη σε απόσταση, όμως πολιτικά, η κούρσα έχει ήδη ξεκινήσει. Όχι με επίσημες εξαγγελίες υποψηφιοτήτων, αλλά με κινήσεις στρατηγικής, μετρήσεις, δημόσιες παρεμβάσεις, εσωκομματικές ζυμώσεις και κυρίως, με την προσπάθεια των δύο μεγάλων κομμάτων, να καθορίσουν από νωρίς τους όρους της επόμενης μεγάλης αναμέτρησης.

BEST OF TOTHEMAONLINE