150 Κύπριοι απλήρωτοι στην Σ. Αραβία – Η θέση της κατασκευαστικής J&P

150 Κύπριοι απλήρωτοι στην Σ. Αραβία – Η θέση της κατασκευαστικής J&P

Για δραματικές συνθήκες διαβίωσης κάνουν λόγο Κύπριοι, που βρίσκονται στην Σαουδική Αραβία.

Πρόκειται για 150 υπαλλήλους της γνωστής κατασκευαστικής εταιρείας J&P, σύμφωνα με δημοσίευμα του Λούκα Πάρπα («Φιλελεύθερος»).

«…ανέφεραν ότι κάποιοι εξ αυτών αντιμετωπίζουν δραματικές συνθήκες διαβίωσης, τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους, εφόσον δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν με τις υποχρεώσεις τους όπως καθημερινά ψώνια, σπουδές παιδιών, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αποπληρωμές δανείων κλπ.» σημειώνει μεταξύ άλλων.

Εκπρόσωπος της εταιρείας μίλησε στον «Φιλελεύθερο» και ανέφερε πως στους υπαλλήλους οφείλονται μισθοί που αφορούν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, αλλά και κάποια φιλοδωρήματα σε ανώτερους υπαλλήλους. Πρόσθεσε πως η εταιρεία ανταποκρίθηκε πλήρως στις υποχρεώσεις της προς τους υπαλλήλους για το 2017 και ότι αυτή η κατάσταση έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Σαουδική Αραβία οφείλει 200 εκατομμύρια στην εταιρεία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ένα βήμα πριν από τη Γενεύη - Η Λευκωσία θέτει  κόκκινες γραμμές - Στην Κύπρο σήμερα ο Βρετανός Υφυπουργός Ευρώπης 

Ένα βήμα πριν από τη Γενεύη - Η Λευκωσία θέτει  κόκκινες γραμμές - Στην Κύπρο σήμερα ο Βρετανός Υφυπουργός Ευρώπης 

Με ρεαλισμό, αλλά και έτοιμη να αντιμετωπίσει τις όποιες προκλήσεις πιθανόν να παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της διευρυμένης διάσκεψης για το κυπριακό στη Γενεύη, η Λευκωσία θέτει κόκκινες γραμμές, βάζοντας δύο στόχους: Ο πρώτος, αφορά στη συνέχιση της διαδικασίας, μετά το τέλος της διάσκεψης, με τον ΓΓ των ΗΕ να θέτει ουσιαστικά έναν οδικό χάρτη και ο δεύτερος, να αποτραπεί οποιαδήποτε προσπάθεια, από τους συμμετέχοντες, να μοιράσουν τη διαφορά. Οι επιδιώξεις της τουρκικής πλευράς για κυριαρχική ισότητα είναι γνωστές. Η Λευκωσία ωστόσο, έχοντας στις αποσκευές της το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η ίδια, που δεν είναι άλλο από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, επιδιώκει να επαναρχίσουν οι συνομιλίες, από το σημείο όπου διακόπηκαν το 2017.   

BEST OF TOTHEMAONLINE