ΕΛΛΑΔΑ: Τουρκικά F16 σε απόσταση αναπνοής από τον αρχηγό του ΓΕΣ

ΕΛΛΑΔΑ: Τουρκικά F16 σε απόσταση αναπνοής από τον αρχηγό του ΓΕΣ

Τουρκικά μαχητικά προχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης (22/3) σε παρενόχληση ελικοπτέρου Σινούκ, στο ανατολικό Αιγαίο, στο οποίο επέβαινε και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ελλάδας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας zougla.gr, την Πέμπτη το μεσημέρι, ο αρχηγός του ΓΕΣ με αξιωματικούς πετούσε με ελικόπτερο Σινούς από τη Ρόδο στη Ρω, όταν σε κάποια στιγμή, άκουσε τα τουρκικά ραντάρ δια ασυρμάτου να τον καλούν να αλλάξει πορεία γιατί όπως ισχυρίστηκαν, παραβιάζει το τουρκικό FIR.

Κατά την επιστροφή του Σινούκ από τη Ρω στη Ρόδο, δύο τουρκικά F16 πλησίασαν το ελικόπτερο, πετώντας 2.000 πόδια από πάνω του.

Ταυτόχρονα, δύο ελληνικά πολεμικά F16, απογειώθηκαν από τη βάση της Σούδας στην Κρήτη και σύμφωνα με το zougla.gr, αναγνώρισαν και αναχαίτισαν τα τουρκικά αεροπλάνα.

*Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE