Το χωριό όπου οι κάτοικοι απαγορεύεται να πεθάνουν εκεί

Το χωριό όπου οι κάτοικοι απαγορεύεται να πεθάνουν εκεί

Το χωριό Longyearbyen μπορεί να έχει μια μυστικιστική όψη, αλλά σίγουρα δεν οφείλεται σε μια αρχαία μαγεία της Αρκτικής που δίνει στους 2.000 κατοίκους της πόλης, αθανασία.

Οι άνθρωποι σε αυτή την πόλη δεν έχουν τη νόμιμη άδεια για να πεθάνουν εκεί – κι αυτό οφείλεται στον πολικό ψύχος που επικρατεί εκεί.

Το Longyearbyen βρίσκεται στο νορβηγικό αρχιπέλαγος του Σβάλμπαρντ, περίπου στα μισά μεταξύ Νορβηγίας και Βόρειου Πόλου και θεωρείται ένας από τους βορειότερους οικισμούς του κόσμου με το φως του ήλιου να εμφανίζεται μόνο λίγους μήνες το χρόνο.

Όταν οι ντόπιοι ανακάλυψαν πως τα πτώματα δεν αποσυντίθενται στο νεκροταφείο, εισήχθη ένας νόμος το 1950 που έλεγε πως ήταν παράνομο να πεθάνει κανείς στην πόλη.

Τρομοκρατημένη από το γεγονός πως οι παλιές ασθένειες που εξακολουθούν να επιβιώνουν στα πτώματα, θα μπορούσαν να μολύνουν τους ντόπιους, η πόλη κατέστησε παράνομη την ταφή των ανθρώπων στο τοπικό νεκροταφείο.

Δεν ήταν υπερβολική αυτή η αντίδραση: όταν οι επιστήμονες έκαναν εκταφή σε σώματα που είχαν πεθάνει από την πανδημία γρίπης του 1918, ήταν σε θέση να ανακτήσουν ζωντανά δείγματα του ιού.

Ακόμη κι αν έχετε ζήσει όλη σας τη ζωή στο νησί, δεν μπορείτε να θαφτείτε εκεί. Παρόλο που η αποτέφρωση είναι κι αυτή μια λύση, οι ετοιμοθάνατοι επιλέγουν να ταξιδέψουν μέχρι την νορβηγική ενδοχώρα όπου και περνούν τις τελευταίες ημέρες της ζωής τους.

Ο Ζαν Κριστιάν Μέγερ, από το Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας, δήλωσε: «Αν δείχνεις ετοιμοθάνατος, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να μεταφερθείς στην ηπειρωτική χώρα».

 

Από iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Live: Απαντά στον Τραμπ η Τεχεράνη – «Aναζητούμε νέους αμερικανικούς στόχους να χτυπήσουμε» - Σε επιφυλακή παραμένει η Κύπρος

Live: Απαντά στον Τραμπ η Τεχεράνη – «Aναζητούμε νέους αμερικανικούς στόχους να χτυπήσουμε» - Σε επιφυλακή παραμένει η Κύπρος

Η Μέση Ανατολή έχει πάρει φωτιά και η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ να εξαπολύουν συνεχείς επιθέσεις σε Ιράν και Λίβανο, την ώρα που η Τεχεράνη και η Χεζμπολάχ χτυπούν στο Τελ Αβίβ και στις χώρες του Κόλπου.  Παράλληλα σε επιφυλακή παραμένει η Κύπρος, με τις βρετανικές βάσεις να έχουν τεθεί σε καθεστώς αυξημένης ετοιμότητας, ενώ την ίδια ώρα αφίχθηκαν και ελικόπτερα τύπου Wildcat. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις πιο κάτω:

BEST OF TOTHEMAONLINE