ΛΕΜΕΣΟΣ: Απεργία πείνας για το Αφρίν

ΛΕΜΕΣΟΣ: Απεργία πείνας για το Αφρίν

Τριήμερη απεργία πείνας στη Λεμεσό προγραμματίζουν για την Πέμπτη 22 Μαρτίου Κούρδοι που ζουν στην Κύπρο για να εκφράσουν την καταδίκη τους για την αιματοχυσία στο Αφρίν και τη συνεχιζόμενη κατοχή εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία.

Ανακοίνωση από το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος» αναφέρει ότι «η απεργία πείνας θα ξεκινήσει τη Πέμπτη, 22 Μαρτίου, στις 10 το πρωί, μπροστά στο Διοικητήριο Λεμεσού και θα συνεχιστεί μέχρι και το Σάββατο 24 Μαρτίου.

Προσθέτει ότι στις 17.00 του Σαββάτου, θα γίνει πορεία από το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν προς το χώρο του Διοικητηρίου, όπου θα βρίσκονται και οι απεργοί πείνας ενώ θα ακολουθήσει δημοσιογραφική διάσκεψη.

Μετά το τέλος της δημοσιογραφικής διάσκεψης θα γίνει πορεία προς το χώρο του παραλιακού μετώπου της Λεμεσού όπου θα λήξει και η εκδήλωση.

Η ανακοίνωση από το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος» αναφέρει ότι 24 χρόνια μετά τη θυσία του Θεόφιλου Γεωργιάδη, «ο κουρδικός αγώνας δημιούργησε ένα ρεύμα διεθνιστών εθελοντών, για πρώτη φορά από τον ισπανικό εμφύλιο του 1935».

«Η άλωση της Αφρίν βαραίνει στις ψυχές, μα ο αγώνας συνεχίζεται για το Νεβρόζ της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ειρήνης», καταλήγει.

Από ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Μουσιούττας: «Κανένας συνταξιούχος δεν θα χάσει – Όλοι θα έχουν αύξηση»

Ξεκαθαρίζει ο Μουσιούττας: «Κανένας συνταξιούχος δεν θα χάσει – Όλοι θα έχουν αύξηση»

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο μείωσης συντάξεων στο πλαίσιο της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ την Τρίτη ο Υπουργός Εργασίας Μαρίνος Μουσιούττας, σημειώνοντας ότι, αντίθετα, όλοι οι συνταξιούχοι θα έχουν κάποια αύξηση, μικρότερη ή μεγαλύτερη. Ανέφερε παράλληλα ότι στόχος παραμένει η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή κατά την πρώτη συνεδρία της Ολομέλειας, μετά τη θερινή διακοπή, που αναμένεται στις 20 Σεπτεμβρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE