Συντεχνίες: Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας στη Συνεργατική

Συντεχνίες: Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας στη Συνεργατική

Κοινή δήλωση έκαναν οι συνεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ για τις εξελίξεις στην Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσαν θέτει τους 3 όρους τους με βάση τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται και αφορούν το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας.

Οι Συντεχνίες ΣΕΚ – ΠΕΟ – ΠΑΣΥΔΥ τονίζουν ότι μέσα από οποιαδήποτε διαδικασία ακολουθηθεί και αποτέλεσμα προκύψει θα πρέπει:

1. Να διασφαλιστούν και να συνεχίσουν να εφαρμόζονται σε κάθε περίπτωση οι όροι απασχόλησης και οι οποιεσδήποτε εργασιακές συμφωνίες έχουν επιτευχθεί μεταξύ της Σ.Κ.Τ. και του προσωπικού.

2. Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας. Σε καμιά περίπτωση δεν θα γίνει ανεκτή από μέρους των Συντεχνιών η οποιαδήποτε περίπτωση εξαναγκασμού σε παραίτηση ή απόλυση προσωπικού.

3. Άμεσα ο ιδιοκτήτης και το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας να καλέσουν και να ενημερώσουν το Συνδικαλιστικό Κίνημα για τις οποιεσδήποτε εξελίξεις που αφορούν το προσωπικό της Σ.Κ.Τ. Οι οποιεσδήποτε εργασιακές αλλαγές που αφορούν το προσωπικό θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα διαλόγου και συμφωνίας μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών.

Το Συνδικαλιστικό Κίνημα θα παρακολουθεί τι εξελίξεις και μέσα από τα αρμόδια σώματα του θα πάρει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για διασφάλιση των συμφερόντων του προσωπικού της Σ.Κ.Τ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεκλογικό άρωμα στον ΔΗΣΥ – Στο κάδρο Αννίτα, Αβέρωφ και οι πρώτες διεργασίες για το 2028

Προεκλογικό άρωμα στον ΔΗΣΥ – Στο κάδρο Αννίτα, Αβέρωφ και οι πρώτες διεργασίες για το 2028

Μπορεί οι προεδρικές εκλογές του 2028 να απέχουν ακόμη σχεδόν δύο χρόνια, ωστόσο στον Δημοκρατικό Συναγερμό φαίνεται πως έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες εσωκομματικές διεργασίες ενόψει της επιλογής του υποψηφίου που θα διεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE