ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΕ: Ιδού η ημερομηνία των επόμενων ευρωεκλογών

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΕ: Ιδού η ημερομηνία των επόμενων ευρωεκλογών

Το Συμβούλιο των Κρατών Μελών της ΕΕ, συμφώνησε ότι επιθυμεί να διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 23-26 Μαΐου 2019. Το Συμβούλιο αποφάσισε ακόμη να ζητήσει προς αυτό το θέμα και τη γνώμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι εκλογές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πραγματοποιούνται ανά πενταετία. Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο του 1976, οι επόμενες εκλογές για το ΕΚ πρέπει να πραγματοποιηθούν από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου 2019. Δεδομένου ότι τα Κράτη Μέλη έκριναν ότι «είναι αδύνατο» να διεξαχθούν οι εκλογές εκείνη τη στιγμή, το Συμβούλιο συμφώνησε ομόφωνα, σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, να επιλέξουν εναλλακτικές ημερομηνίες για τις εκλογές.

Μετά την επίσημη παραλαβή της γνώμης του Κοινοβουλίου, το Συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει τυπικά την απόφασή του πριν από το τέλος Ιουνίου.

Οι τελευταίες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έλαβαν χώρα στις 22-25 Μαΐου 2014.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Λιβάνου κ. Ζοζέφ Αούν, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την ύψιστη ανησυχία του για τις αδιάκριτες ισραηλινές επιθέσεις κατά αμάχων και κρίσιμων υποδομών στον Λίβανο, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό θυμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE