ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΕ: Ιδού η ημερομηνία των επόμενων ευρωεκλογών

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΕ: Ιδού η ημερομηνία των επόμενων ευρωεκλογών

Το Συμβούλιο των Κρατών Μελών της ΕΕ, συμφώνησε ότι επιθυμεί να διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 23-26 Μαΐου 2019. Το Συμβούλιο αποφάσισε ακόμη να ζητήσει προς αυτό το θέμα και τη γνώμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι εκλογές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πραγματοποιούνται ανά πενταετία. Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο του 1976, οι επόμενες εκλογές για το ΕΚ πρέπει να πραγματοποιηθούν από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου 2019. Δεδομένου ότι τα Κράτη Μέλη έκριναν ότι «είναι αδύνατο» να διεξαχθούν οι εκλογές εκείνη τη στιγμή, το Συμβούλιο συμφώνησε ομόφωνα, σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, να επιλέξουν εναλλακτικές ημερομηνίες για τις εκλογές.

Μετά την επίσημη παραλαβή της γνώμης του Κοινοβουλίου, το Συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει τυπικά την απόφασή του πριν από το τέλος Ιουνίου.

Οι τελευταίες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έλαβαν χώρα στις 22-25 Μαΐου 2014.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μορφάκης Σολομωνίδης στο «Τ»: «Η ΕΔΕΚ μπορεί και πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας»

Μορφάκης Σολομωνίδης στο «Τ»: «Η ΕΔΕΚ μπορεί και πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας»

Με συγκρατημένη αισιοδοξία και σαφές μήνυμα ενότητας, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μορφάκης Σολομωνίδης, μιλά στο ThemaOnline για την επανεκκίνηση του κόμματος ενόψει της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης της 9ης Νοεμβρίου.Τονίζει πως «κανείς δεν περισσεύει», απευθύνει κάλεσμα επιστροφής σε παλιά στελέχη και δηλώνει έτοιμος να δώσει τη μάχη των Βουλευτικών εκλογών του 2026. Παράλληλα, αποκαλύπτει τους έξι πολιτικούς πυλώνες της ΕΔΕΚ για την επόμενη μέρα και στέλνει μήνυμα πίστης στις αρχές και τις αξίες του κόμματος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η γροθιά που μας ενώνει, είναι πιο δυνατή από όσα μας χωρίζουν».

BEST OF TOTHEMAONLINE