Μέτρα αεροδρομίου για ελαχιστοποίηση αναμονής - Μείωση αστυνομικής δύναμης

Μέτρα αεροδρομίου για ελαχιστοποίηση αναμονής - Μείωση αστυνομικής δύναμης

Επήλθε συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και Hermes για την εγκατάσταση μηχανημάτων τα οποία θα ελέγχουν αυτόματα τα διαβατήρια.

Τα μηχανήματα θα βοηθήσουν στην μείωση της ουράς που παρατηρείται κατά τις περιόδους αιχμής.

Όπως γράφει η εφημερίδα Φιλελεύθερος το νέο σύστημα θα ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2018 και το κόστος θα επωμιστεί κατά 51% η Hermes ενώ το υπόλοιπο 49% θα καταβληθεί από το κράτος.

Οι ταξιδιώτες θα προσέρχονται σ' ένα από τα μηχανήματα (των οποίων ο αριθμός αναμένεται να είναι ικανοποιητικός για να εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό ταξιδιωτών) και θα τοποθετούν τα διαβατήρια τους, τα οποία και θα αναγνωρίζονται. Σε περίπτωση κατά την οποίαν υπάρχει πρόβλημα, θα τηρούνται οι συνήθεις διαδικασίες ελέγχου και ασφάλειας.

Εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε στον «Φ», πως στα αυτόματα σημεία ελέγχου διαβατηρίων (Boarder express) οι ταξιδιώτες θα τοποθετούν τα διαβατήρια τους, τα οποία θα σκανάρονται και στη συνέχεια θα τυπώνεται κωδικός αριθμός.

Ο ταξιδιώτης δεν θα αναγνωρίζει αν ο συγκεριμένος κωδικός σημαίνει, για παράδειγμα, ότι ανάβει το πράσινο φως επιβίβασης ή αν αυτό παραπέμπει σε τρομοκράτη, καταζητούμενο πρόσωπο κλπ. Ο κωδικός θα αναγνωρίζεται από τους αστυνομικούς από όπου θα περνούν στη συνέχεια οι ταξιδιώτες και των οποίων ο ρόλος θα είναι τυπικός, από τη στιγμή που ο κωδικός σηματοδοτεί την ελεύθερη διέλευση του επιβάτη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

*H κεντρική εικόνα είναι από το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα όπου υπάρχει το συγκεκριμένο σύστημα

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Λετυμπιώτης για παναπεργία: «Η θετική κατάληξη περνά μέσα από τον υπεύθυνο διάλογο και την κοινή βούληση όλων των πλευρών»

Λετυμπιώτης για παναπεργία: «Η θετική κατάληξη περνά μέσα από τον υπεύθυνο διάλογο και την κοινή βούληση όλων των πλευρών»

Για την στάση της Κυβέρνησης αναφορικά με την παναπεργία που προκήρυξαν οι συντεχνίες για το ζήτημα της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ), μίλησε o Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE