Κάθειρξη 7 ετών σε Συροκύπριο στην Ουγγαρία για «τρομοκρατική ενέργεια»

Κάθειρξη 7 ετών σε Συροκύπριο στην Ουγγαρία για «τρομοκρατική ενέργεια»

Ουγγρικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα έναν Συροκύπριο σε κάθειρξη επτά ετών επειδή πέρασε παράνομα τα σύνορα και ήταν συνεργός σε μια "τρομοκρατική ενέργεια" κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία, τον Σεπτέμβριο του 2015.


 
Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο MTI, ο Άχμεντ Χάμεντ ήταν μέλος μιας ομάδας που μπήκε παράνομα στην Ουγγαρία στις 16 Σεπτεμβρίου 2015. Ήταν εκείνος που μίλησε, χρησιμοποιώντας έναν τηλεβόα, στο πλήθος των μεταναστών που είχε συγκεντρωθεί στα σύνορα. Στη συνέχεια, εκατοντάδες μετανάστες άνοιξαν δια της βίας τις πύλες ενώ η αστυνομία εκτόξευε εναντίον τους νερό υπό πίεση και δακρυγόνα για να τους απωθήσει.
 
Σύμφωνα με το ΜΤΙ, ο δικηγόρος του Χάμεντ  δήλωσε κατά τη διάρκεια της δίκης ότι ο πελάτης του, ως κάτοχος κυπριακού διαβατηρίου και ως εκ τούτου, πολίτης της ΕΕ, θα μπορούσε να εισέλθει στην Ουγγαρία χωρίς βίζα, όμως βοηθούσε συγγενείς και άλλους πολίτες από τη Συρία.
 
Ένας φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Reuters που βρισκόταν μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, στην πόλη Σέγκεντ, είπε ότι ο κατηγορούμενος, ο οποίος συνοδευόταν από αστυνομικούς με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, δέχτηκε ήρεμα την απόφαση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Εκλογές με φόντο την εσωστρέφεια - Η κάλπη της 5ης Σεπτεμβρίου και η μάχη για την επόμενη μέρα

ΕΔΕΚ: Εκλογές με φόντο την εσωστρέφεια - Η κάλπη της 5ης Σεπτεμβρίου και η μάχη για την επόμενη μέρα

Η ώρα της κάλπης πλησιάζει για την ΕΔΕΚ, με τα μέλη του κόμματος να καλούνται στις 5 Σεπτεμβρίου να επιλέξουν τον νέο Πρόεδρο, σε μια εκλογική αναμέτρηση που διεξάγεται στη σκιά μιας παρατεταμένης εσωστρέφειας και έντονης δημόσιας αντιπαράθεσης, για την ίδια την εκλογική διαδικασία.