Τούρκικα δημοσιεύματα: Χαροποίησε Ε/κ η άφιξη Εxxon Mobil

Τούρκικα δημοσιεύματα: Χαροποίησε Ε/κ η άφιξη Εxxon Mobil

Χαροποίησε τους Ε/κ η άφιξη του ερευνητικού σκάφους της Exxon Mobil στο λιμάνι Λεμεσού, σχολιάζει το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ντογάν.

Επίσης καθηγήτρια στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μέσης Ανατολής Χαϊριγέ Καχβετζί Οζγκιούρ υποστήριξε στο πρακτορείο Ντογάν ότι οι Ε/κ αντί να χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο για την επίλυση του Κυπριακού το χρησιμοποιούν για να διασφαλίσουν την υπεροχή τους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Πρόσθεσε πως η μόνη θετική συμβολή του φυσικού αερίου είναι η αύξηση του ενδιαφέροντος της διεθνούς κοινότητας για το Κυπριακό.

Ανέφερε ακόμη ότι δεν πιστεύει πως η διαδικασία έρευνας του φυσικού αερίου στην Μεσόγειο της αμερικανικής εταιρείας θα αυξήσει την ένταση. Όπως είπε, το οικόπεδο 10 στο οποίο θα κάνει έρευνα η Exxon Mobil «είναι εκτός της ‘ΑΟΖ’ της Τουρκίας» και του ψευδοκράτους και γι’ αυτό τον λόγο δεν αναμένει να υπάρξει ένταση.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας αν θέλει να έχει ένα γεωστρατηγικό ρόλο και να ενισχύσει την γεωστρατηγική αυτονομία της, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την άφιξή του στην άτυπη σύνοδο των 27 ηγετών των κρατών μελών στο Μέγαρο Εγκμόντ στις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως αν και η άμυνα είναι ευθύνη των κρατών μελών, «υπάρχει κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον» και πως θεωρεί πως σήμερα θα μπει η βάση για τα επόμενα βήματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE