ΣΥΡΙΑ: Σκληρές μάχες στην ανατολική Γούτα

ΣΥΡΙΑ: Σκληρές μάχες στην ανατολική Γούτα

Ο στρατός της Συρίας και οι αντάρτες ενεπλάκησαν σε σκληρές μάχες νωρίς το πρωί της Κυριακής (11/3), στο αποφασιστικής σημασίας πολεμικό μέτωπο στην ανατολική Γούτα, καθώς η προώθηση των στρατιωτικών κυβερνητικών δυνάμεων, έχει χωρίσει την περιοχή σε τρεις ζώνες ελέγχου, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Περισσότεροι από 1.100 άμαχοι σκοτώθηκαν στις πολεμικές συγκρούσεις που ξέσπασαν πριν από τρεις εβδομάδες στην ανατολική Γούτα, η οποία τελούσε υπό τον έλεγχο των ανταρτών, κοντά στην Δαμασκό.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο, υπήρξαν σφοδρές πολεμικές συγκρούσεις σε αρκετά μέτωπα, από το πυροβολικό, τις συνεχείς αεροπορικές επιδρομές, αλλά και τις επιθέσεις των ελικοπτέρων του στρατού της Συρίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πάει Γενεύη ο Αναστασιάδης - Έρχεται Κύπρο Βρετανός Υφυπουργός ενόψει πενταμερούς

Πάει Γενεύη ο Αναστασιάδης - Έρχεται Κύπρο Βρετανός Υφυπουργός ενόψει πενταμερούς

Στην Κύπρο αναμένεται να αφιχθεί το απόγευμα της Πέμπτης, 6 Μαρτίου, ο Βρετανός Υφυπουργός για την Ευρώπη Στίβεν Ντάουτι για επαφές την Παρασκευή, 7 Μαρτίου, και με τις δύο πλευρές ενόψει της άτυπης διευρυμένης συνάντησης στη Γενεύη στις 17 και 18 Μαρτίου, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.