ΣΥΡΙΑ: Σκληρές μάχες στην ανατολική Γούτα

ΣΥΡΙΑ: Σκληρές μάχες στην ανατολική Γούτα

Ο στρατός της Συρίας και οι αντάρτες ενεπλάκησαν σε σκληρές μάχες νωρίς το πρωί της Κυριακής (11/3), στο αποφασιστικής σημασίας πολεμικό μέτωπο στην ανατολική Γούτα, καθώς η προώθηση των στρατιωτικών κυβερνητικών δυνάμεων, έχει χωρίσει την περιοχή σε τρεις ζώνες ελέγχου, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Περισσότεροι από 1.100 άμαχοι σκοτώθηκαν στις πολεμικές συγκρούσεις που ξέσπασαν πριν από τρεις εβδομάδες στην ανατολική Γούτα, η οποία τελούσε υπό τον έλεγχο των ανταρτών, κοντά στην Δαμασκό.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο, υπήρξαν σφοδρές πολεμικές συγκρούσεις σε αρκετά μέτωπα, από το πυροβολικό, τις συνεχείς αεροπορικές επιδρομές, αλλά και τις επιθέσεις των ελικοπτέρων του στρατού της Συρίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος κατά την Προεδρία της θα λειτουργήσει ως έντιμος διαμεσολαβητής»

ΠτΔ: «Η Κύπρος κατά την Προεδρία της θα λειτουργήσει ως έντιμος διαμεσολαβητής»

Την σημασία της Κυπριακής Προεδρίας για ενίσχυση των σχέσεων της ΕΕ με γειτονικές χώρες στην περιοχή εξήρε από την Λευκωσία, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα στην αρχική του τοποθέτηση στη διάρκεια δηλώσεων στα ΜΜΕ, μετά το γεύμα εργασίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE