ΑΟΖ: Εν πλω προς το τεμάχιο «10» το ερευνητικό της ExxonMobil – ΧΑΡΤΗΣ

ΑΟΖ: Εν πλω προς το τεμάχιο «10» το ερευνητικό της ExxonMobil – ΧΑΡΤΗΣ

Τον δρόμο του προς το τεμάχιο «10» πήρε το ερευνητικό σκάφος «Ocean Investigator» της πετρελαϊκής εταιρείας ExxonMobil.

Ξεκινώντας από το Λαύριο, το ερευνητικό, παρόλο που οι τουρκικές Navtex ανανεώνονται, πέρασε από τα νησιά Τζια, Κύθνος και Σέριφος και οδεύει προς την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Να σημειωθεί ότι δεύτερο ερευνητικό πλοίο αναμένεται να φτάσει από τη Χάιφα στο τεμάχιο 10.

Όπως φαίνεται, ο σχεδιασμός της ExxonMobil για γεώτρηση δεν αναβάλλεται προς το παρόν, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζεται η στάση της Τουρκίας σχετικά με την αμερικανική εταιρεία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αννίτα Δημητρίου: «Δεν θα στηρίξουμε Χριστοδουλίδη» – Η απόφαση του ΔΗΣΥ για τις Προεδρικές του 2028

Αννίτα Δημητρίου: «Δεν θα στηρίξουμε Χριστοδουλίδη» – Η απόφαση του ΔΗΣΥ για τις Προεδρικές του 2028

Σαφές μήνυμα για τις προεδρικές εκλογές του 2028 έστειλε η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αννίτα Δημητρίου, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ΔΗΣΥ δεν πρόκειται να στηρίξει τον Νίκο Χριστοδουλίδη και προαναγγέλλοντας ότι το κόμμα θα κατέλθει με δικό του υποψήφιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE