Αβέρωφ για NAVTEX Τουρκίας: 'Νηφαλιότητα και ψυχραιμία'

Αβέρωφ για NAVTEX Τουρκίας: 'Νηφαλιότητα και ψυχραιμία'

Αυτό που χρειάζεται εν μέσω των τουρκικών προκλήσεων και της νέας NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία είναι μεγάλη ψυχραιμία και νηφαλιότητα, δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. 



Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλώντας στην Πάφο, μετά την αιμοδοσία που έγινε στη μνήμη του τέως Επαρχιακού Γραμματέα του ΔΗΣΥ Γιαννάκη Λαζάρου, ανέφερε ότι η Τουρκία θα ήθελε να παρασυρθούμε, ωστόσο, παραμένουμε απόλυτα ψύχραιμοι με μετριοπάθεια, αλλά και αποφασιστικότητα, σε θέσεις αρχών, επαναλαμβάνοντας τη θέση της δικής μας πλευράς πως είμαστε έτοιμοι, όταν οι οποιοιδήποτε εκβιασμοί και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας τελειώσουν, να παρακαθίσουμε σ’ ένα ειλικρινή διάλογο γιατί θέλουμε να ζήσουμε σε μια επανενωμένη Κύπρο πάντα υπό την προϋπόθεση της απεξάρτησης της χώρας μας από τρίτους.

Μια ευρωπαϊκή και ενωμένη Κύπρος, είπε ο κ. Νεοφύτου, δεν χρειάζεται ούτε προστάτες ούτε ξένους εγγυητές. Με σωφροσύνη και σύνεση πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τις σημερινές προκλήσεις, χωρίς να χάνουμε τη στοχοπροσήλωση μας, που δεν είναι άλλη παρά μέσα από τον διάλογο να εξεύρουμε μια δίκαιη λύση για το κυπριακό πρόβλημα. 

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ δήλωσε περαιτέρω πως η επανέναρξη των συνομιλιών, προϋποθέτει ότι η Τουρκία πρέπει να παύσει να ενεργεί παράνομα και να δημιουργεί προκλήσεις παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο, το δίκαιο της θαλάσσης εις βάρος μιας ευρωπαϊκής χώρας.

Σε ερώτηση εάν έχει ενημέρωση ως προς το θέμα του νέου ειδικού αντιπρόσωπου του Γενικού Γραμματέα, είπε αυτά είναι θέματα που αφορούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις διαβουλεύσεις του. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE