Νέα κατολίσθηση στον Ισθμό της Κορίνθου - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Νέα κατολίσθηση στον Ισθμό της Κορίνθου - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Μία νέα κατολίσθηση μεγάλων χωμάτινων και πέτρινων όγκων σημειώθηκε στη Διώρυγα της Κορίνθου.

Η κατολίσθηση έγινε στο ίδιο σημείο όπου πριν λίγες ημέρες είχε σημειωθεί η κατάρρευση μεγάλου όγκου από τα πρανή, στο ύψος του Βιολογικού.

Η νέα αυτή εξέλιξη έχει ανησυχήσει περισσότερο τους ιθύνοντες, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί προβληματισμό για το μέλλον. Παράλληλα, ο Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών, αποφάσισε την άμεση παύση των εργασιών αποκατάστασης και την απομάκρυνση των χωμάτινων και πέτρινων όγκων που είχαν σωρευθεί στο βυθό της Διώρυγας στο συγκεκριμένο σημείο, καθιστώντας αδύνατη τη λειτουργία της.

Η διοίκηση της Διώρυγας εξετάζει τώρα το ενδεχόμενο να αλλάξει την προσέγγιση αποκατάστασης, με την ανάθεση του έργου σε εξειδικευμένο συνεργείο, το οποίο θα αναλάβει την υλοποίηση βαθύτερης και περισσότερο επεμβατικής λύσης.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια περιοχή παρατεταμένων κρίσεων και ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας, καθιστά ακόμη περισσότερο επιβεβλημένη την αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα της χώρας για ανθρωπιστικές αποστολές, αλλά και για την αντιμετώπιση πολλών άλλων σύγχρονων προκλήσεων, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στην τελετή εγκαινίων του Μουσείου Πολεμικής Δράσης, Ιστορίας και Τιμής του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Πυροβολικού στη Λευκωσία.