Στην Κύπρο το πολεμικό πλοίο USS New York -Φτιαγμένο από συντρίμμια των Δίδυμων Πύργων

Στην Κύπρο το πολεμικό πλοίο USS New York -Φτιαγμένο από συντρίμμια των Δίδυμων Πύργων

Ανάμεσα στα αμερικανικά πλοία του 6ου Στόλου που κατευθύνονται στην κυπριακή ΑΟΖ είναι και το USS New York.

Κανονικά δεν θα είχε καμία ιδιαιτερότητα το συγκεκριμένο πλοίο, καθώς είναι ένα από τα πολλά που διαθέτει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ. Ωστόσο είναι σημαντικό να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο πλοίο είναι φτιαγμένο από τα συντρίμμια των Δίδυμων Πύργων που καταστράφηκαν στις τρομοκρατικές ενέργειες της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. 

Μάλιστα ονομάστηκε New York προς τιμή των θυμάτων της τρομοκρατικής εκείνης ενέργειας.

Η ιστορία του συγκεκριμένου πλοίου, έχει ως εξής. Μετά τα τραγικά γεγονότα, ο τότε κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, με ελληνική καταγωγή, George Patakis, ζήτησε από το αμερικανικό ναυτικό να ονομαστεί ένα πολεμικό πλοίο USS New York.

Η καθέλκυση του πλοίου έγινε στη Λουιζιάνα και χρησιμοποιήθηκαν 7,5 τόνοι ατσάλι από τα συντρίμμια των Δίδυμων Πύργων. 

Θεωρείται από τα αρτιότερα, τεχνολογικά πλοία που διαθέτουν σήμερα οι ΗΠΑ και το μότο του είναι, «Δύναμη σμιλευμένη μέσα από θυσία».

 

Από iefimerida.gr

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=UXJUX3juDJQ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης για ΑΤΑ: «Δεν υπάρχει καμιά διγλωσσία της Κυβέρνησης» - «Χωρίς διάλογο δεν μπορεί να βρεθεί λύση»

Χριστοδουλίδης για ΑΤΑ: «Δεν υπάρχει καμιά διγλωσσία της Κυβέρνησης» - «Χωρίς διάλογο δεν μπορεί να βρεθεί λύση»

Είμαστε εδώ για να μεταρρυθμίσουμε το κράτος με ένα και μοναδικό στόχο: να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE