Θα ήταν κακή Πρόεδρος η Λεπέν πιστεύουν τρεις στους τέσσερις Γάλλους

Θα ήταν κακή Πρόεδρος η Λεπέν πιστεύουν τρεις στους τέσσερις Γάλλους

Λίγες μέρες προτού η αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν παρουσιάσει τη νέα ονομασία του Εθνικού Μετώπου και τη νέα γραμμή του κόμματος, σε μια προσπάθεια να ξανακερδίσει τους ψηφοφόρους, μια δημοσκόπηση δείχνει ότι τρεις στους τέσσερις Γάλλους θεωρούν ότι θα ήταν μια κακή πρόεδρος.

Η Λεπέν υπέστη μεγάλες απώλειες κατά τις περυσινές προεδρικές εκλογές και τόσο η ίδια όσο και το κόμμα της αναζητούν έκτοτε μια θέση στην πολιτική σκηνή όπου τελικά επικράτησε ο Εμανουέλ Μακρόν.
 
Ερωτηθέντες από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Kantar-Sofres-Onepoint αν η Λεπέν θα ήταν μια καλή πρόεδρος, το 73% απάντησαν αρνητικά. Περισσότεροι από τους μισούς είπαν ότι είναι ανίκανη να ενώσει το διχασμένο στρατόπεδό της και ότι το Εθνικό Μέτωπο δεν θα κερδίσει ποτέ την εξουσία.
 
Η Λεπέν βρίσκεται στην ηγεσία του κόμματος από το 2011 έχοντας καταγράψει μεγαλύτερη επιτυχία σε σχέση με τον πατέρα της και ιδρυτή του, τον Ζαν-Μαρί Λεπέν: το έκανε περισσότερο αποδεκτό σε πιο συντηρητικούς ψηφοφόρους και κέρδισε τοπικές και ευρωπαϊκές εκλογές. Αλλά η σκληρή αντιευρωπαϊκή στάση της σε μια χώρα όπου ακόμη υπάρχει ευρεία στήριξη προς το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα και την συμμετοχή στην ΕΕ, τής κόστισε ακριβά. Η Λεπέν επιχειρεί τώρα στροφή και κάνει τη μετανάστευση κεντρικό θέμα της πολιτικής του κόμματος, κάτι το οποίο έκαναν ακροδεξιά κόμματα στην Ολλανδία, την Αυστρία, τη Γερμανία και πριν από λίγες μέρες στην Ιταλία και φάνηκε ότι βρήκε απήχηση.
 
Η Λεπέν θα συγκεντρώσει τα μέλη του Εθνικού Μετώπου σε ένα συνέδριο στην Λιλ, στις 10 και 11 Μαρτίου, οπόταν και θα επισημοποιήσει την μεταστροφή στην πολιτική γραμμή του κόμματος και θα παρουσιάσει τη νέα του ονομασία, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό ποια ονόματα εξετάζει. Πρόκειται για μια προσπάθεια να απαλλάξει το κόμμα από αρνητικούς συσχετισμούς, ανάμεσά τους και τις κατηγορίες για αντισιμιτισμό και ομοφοβία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE