Τρεις διαφορετικοί κατάλογοι υπήρχαν, 44 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή, για τους αιχμάλωτους πολέμου.
Όταν, μάλιστα, επιχειρήθηκε να ταυτοποιηθούν τα ονόματα, δεν ταίριαζε ούτε ένα, όπως αναφέρθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων, Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων την Τρίτη (6/3).
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βάσου Βασιλείου («Ο Φιλελεύθερος») τα στοιχεία ανέφερε εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας.
Ένας κατάλογος ήταν του ΓΕΕΦ, άλλος του Ερυθρού Σταυρού και ο τρίτος του Συνδέσμου Αιχμαλώτων Πολέμου του 1974.
Όταν το υπουργείο Άμυνας προσπάθησε να τους αναγνώσει για να δημιουργήσει έναν ενιαίο κατάλογο, έγινε αντιληπτό το αλαλούμ στις καταχωρήσεις των ονομάτων.
«Από τα πρώτα στάδια του ελέγχου των καταλόγων διαπιστώσαμε σωρεία ανακριβειών στις καταγραφές. Από το σύνολο των καταγραφών, σε ποσοστό 70% δεν υπήρχε καταχώρηση που να μην έγινε λάθος», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.
«Τελικά φτάσαμε στην ταυτοποίηση 832 ατόμων επιβεβαιωμένων με την ταυτότητα του καθενός», είπε στην Επιτροπή της Βουλής.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αιχμαλώτων κ. Βάσος Χρίστου ανέφερε πως και ο ίδιος καταγραφόταν με άλλο επίθετο.
Στην Επιτροπή αναφέρθηκε επίσης πως ο Σύνδεσμος Αιχμαλώτων Πολέμου αξιώνει παροχή επιδόματος φροντίδας σε αιχμαλώτους και εξαρτώμενους τους και να μην τους αποκόπτεται ποσοστό 12% της σύνταξής τους όταν αφυπηρετούν στα 63 αντί στα 65.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Θλίψη στο κυπριακό ποδόσφαιρο - «Έφυγε» ο Σάμπουριτς
• Ντύθηκε στα «άσπρα» το Τρόοδος: Επί ποδός η Αστυνομία για την ασφάλεια των οδηγών - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις