Μήνυμα Οζερσάι για υγιή απευθείας διάλογο με την Αγκυρα

Μήνυμα Οζερσάι για υγιή απευθείας διάλογο με την Αγκυρα

Είμαστε αποφασισμένοι να διαχειριστούμε τις σχέσεις με την Τουρκική Δημοκρατία όχι στέλνοντας μηνύματα μέσω δηλώσεων στον Τύπο, αλλά σε ένα ακόμη πιο υγιές έδαφος μέσω απευθείας διαλόγου, έγραψε στο λογαριασμό στο facebook ο «υπουργός εξωτερικών», Κουντρέτ Οζερσάι αργά το απόγευμα, μετά την ανακοίνωση της επίσκεψης του ιδίου και του «πρωθυπουργού» Ερχιουρμάν στην Άγκυρα.


 
«Είχα πει ότι εργαζόμαστε για μια ημερομηνία που θα μας βολεύει όλους και πως τα δημοσιεύματα περί δυσκολιών για την επίσκεψή μας στην Άγκυρα δεν ευσταθούν». Η επίσκεψή τους, πρόσθεσε, στην Άγκυρα οριστικοποιήθηκε σήμερα και αναχωρούν απόψε.
 
Δύο δημοσιεύματα, στην τ/κ εφημερίδα Χαβαντίς και το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν έκαναν σήμερα λόγο για αίτημα του «πρωθυπουργού» Ερχιουρμάν για συνάντηση με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ που εκκρεμούσε και γι’ αυτό ο «υπεξ» Οζερσάι δεν συναντήθηκε με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου παρ’ όλο που αυτός είχε κλείσει το ραντεβού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συνέντευξη ΠτΔ: «Η κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές»

Συνέντευξη ΠτΔ: «Η κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές»

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Omega και τον Μιχάλη Παυλίδη έδωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο σάλο που προκλήθηκε με τους ευρωβουλευτές, το ΕΛΑΜ και τον Φειδία, στις σχέσεις του με τα κόμματα της συμπολίτευσης ενώ σημείσε πως η κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές Εκλογές του 2026.