ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ: Θέμα στο Συμβούλιο των 28 ΥΠΑΜ της ΕΕ η σύλληψη των δύο στρατιωτικών

ΕΛΛΑΔΑ: Θέμα στο Συμβούλιο των 28 ΥΠΑΜ της ΕΕ η σύλληψη των δύο στρατιωτικών

Το θέμα των δύο συλληφθέντων Ελλήνων στρατιωτών αναμένεται να θέσει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Πάνος Καμμένος, στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση του Συμβουλίου των 28 Υπουργών Άμυνας της ΕΕ, μετά από επικοινωνία που είχε με τη Φεντερίκα Μογκερίνι, την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική (η οποία προεδρεύει της συζήτησης).

Σε δηλώσεις του πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, ο Υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για κράτηση των δύο στρατιωτών σε φυλακές υψίστης ασφαλείας και επεσήμανε ότι στο παρελθόν τα επεισόδια αυτά λύνονταν με τις διαπραγματεύσεις των δύο διοικητών.

Οι δύο στρατιώτες έκαναν περιπολία σε σημείο "όπου έχουμε παράνομη είσοδο προσφύγων και μεταναστών, αλλά και δράση διακινητών", σημείωσε ο Έλληνας Υπουργός, εξηγώντας ότι η σύλληψή τους "είναι και ζήτημα της ΕΕ". Σημείωσε ότι οι στρατιώτες ακολουθούσαν σήματα για τον εντοπισμό διακινητών, και πως εισήλθαν στο τουρκικό έδαφος για λίγα μέτρα.

"Είναι θέμα της ΕΕ η σύλληψη και κράτηση των δύο Ελλήνων/Ευρωπαίων στρατιωτικών και η άρνηση του Τούρκου εισαγγελέα να αποδεχθεί το αίτημα της ελληνικής πλευράς να παραμείνουν οι δύο στρατιωτικοί στην Τουρκία, αλλά να κρατηθούν στο ελληνικό προξενείο, και όχι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας" τόνισε ο Έλληνας Υπουργός.

Κατέληξε δε λέγοντας ότι μετά τη συνεδρίαση των 28, θα ενημερώσει και την αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα του ΝΑΤΟ και πως η Τουρκία είναι σύμμαχος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και αυτά τα επεισόδια λύνονται κανονικά μεταξύ των δύο ενόπλων δυνάμεων.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε - Δείτε φωτογραφίες

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ στο πλευρό των Κυπρίων για λύση του Κυπριακού

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ στο πλευρό των Κυπρίων για λύση του Κυπριακού

«Η Ευρώπη θα στέκεται πάντα στο πλευρό σας για να λυθεί το Κυπριακό» αναφέρει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της προς τον κυπριακό λαό η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top