Α. Κυπριανού: «Με διπλωματικούς όρους να αποκλιμακωθεί η ένταση στην περιοχή»

 Α. Κυπριανού: «Με διπλωματικούς όρους να αποκλιμακωθεί η ένταση στην περιοχή»

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, με τα ελληνικά κόμματα, ενώ το απόγευμα της Δευτέρας ο Άντρος Κυπριανού θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα.

 

Ο κ. Κυπριανού κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του με τους Σταύρο Θεοδωράκη, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Ρήγα είχε την ευκαιρία να τους ενημερώσει σχετικά με τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και για τις θέσεις του ΑΚΕΛ αναφορικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

«Είχαμε μια πολύ εμπεριστατωμένη και σε βάθος ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή, που σε πάρα πολύ μεγάλο και ανησυχητικό βαθμό επηρεάζουν την Ελλάδα και την Κύπρο. Εμείς από τη δική μας πλευρά έχουμε ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στη Κύπρο, για την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας και επιθετικότητας και την προσπάθειά της να παρεμποδίσει τη συνέχιση του ενεργειακού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατία» επεσήμανε ο κ. Κυπριανού σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ συμπλήρωσε ότι το κόμμα του θεωρεί ότι θα πρέπει να επιδιωχθεί με διπλωματικούς τρόπους να αποκλιμακωθεί η ένταση αλλά και να καταστούν ανέφικτοι οι στόχοι που έθεσε ο Ερντογάν και αφορούν την περιοχή.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μορφάκης Σολομωνίδης στο «Τ»: «Η ΕΔΕΚ μπορεί και πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας»

Μορφάκης Σολομωνίδης στο «Τ»: «Η ΕΔΕΚ μπορεί και πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας»

Με συγκρατημένη αισιοδοξία και σαφές μήνυμα ενότητας, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μορφάκης Σολομωνίδης, μιλά στο ThemaOnline για την επανεκκίνηση του κόμματος ενόψει της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης της 9ης Νοεμβρίου.Τονίζει πως «κανείς δεν περισσεύει», απευθύνει κάλεσμα επιστροφής σε παλιά στελέχη και δηλώνει έτοιμος να δώσει τη μάχη των Βουλευτικών εκλογών του 2026. Παράλληλα, αποκαλύπτει τους έξι πολιτικούς πυλώνες της ΕΔΕΚ για την επόμενη μέρα και στέλνει μήνυμα πίστης στις αρχές και τις αξίες του κόμματος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η γροθιά που μας ενώνει, είναι πιο δυνατή από όσα μας χωρίζουν».

BEST OF TOTHEMAONLINE