ΜΠΟΥΛΟΥΤ: «Προκαλούμε την Ελλάδα να πατήσει πόδι στα Ίμια»

ΜΠΟΥΛΟΥΤ: «Προκαλούμε την Ελλάδα να πατήσει πόδι στα Ίμια»

«Ξαναχτυπά» ο επικεφαλής των συμβούλων του Tούρκου προέδρου, Γιγίτ Μπουλούτ, δηλώνοντας στο γνωστό εμπρηστικό τόνο ότι εάν η Ελλάδα πατήσει πόδι στα Ίμια, η Τουρκία θα τα υπερασπιστεί μέχρι θανάτου...

Συγκεκριμένα, ο σύμβουλος του Ερντογάν ανέφερε: «Δοκιμάστε την αποφασιστικότητά μας. Προκαλούμε την Ελλάδα να πατήσει πόδι στα Ίμια. Αν συμβεί αυτό, εμείς θα τα υπερασπιστούμε μέχρι θανάτου από την στιγμή που θα δώσει εντολή ο Ερντογάν».

Ένα 24ωρο νωρίτερα, ο Γιγίτ Μπουλούτ είχε εμφανιστεί και πάλι προκλητικός, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στην κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως είπε, ο τούρκος πρόεδρος θα δώσει εντολή για χτύπημα στην Ανατολική Μεσόγειο, σε οποιαδήποτε προσπάθεια για έρευνα ή εξόρυξη την οποία η Τουρκία δεν εγκρίνει.

Ο ίδιος ανέφερε, σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης TRT, ότι «η ΕΝΙ προσπαθεί να μπει στην ΑΟΖ της Κύπρου με δύο ιταλικές φρεγάτες και για τρεις εβδομάδες το τουρκικό ναυτικό δεν την αφήνει».

«Βλέπετε το θράσος; Οι Ε/κ τους δίνουν τον διαγωνισμό και οι ιταλικές φρεγάτες έρχονται και προσπαθούν να βάλουν το γεωτρύπανο μέσα στα χωρικά ύδατα της Κύπρου. Εάν έχετε το θάρρος μπείτε. Το λέω καθαρά. Σε οποιοδήποτε πεδίο στο οποίο δεν δίνουμε άδεια, σε οποιαδήποτε προσπάθεια ή προβοκάτσια, προσωπικά ο αρχιστράτηγός μας (ο Ερντογάν) θα δώσει την εντολή για χτύπημα. Κανένας να μην έχει αμφιβολία γι' αυτό» σημείωσε.

tovima.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE