ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΘΑΛΑΣΣΙΝΕΣ ΣΠΗΛΙΕΣ-ΠΕΓΕΙΑ: Σε παραθεριστική ζώνη με διαδικασία-εξπρές

ΘΑΛΑΣΣΙΝΕΣ ΣΠΗΛΙΕΣ-ΠΕΓΕΙΑ: Σε παραθεριστική ζώνη με διαδικασία-εξπρές

Στο άψε-σβήσε εντάχθηκε σε παραθεριστική ζώνη τεμάχιο γης στις Θαλασσινές Σπηλιές του Δήμου Πέγειας, όπου ανεγείρονται έξι κατοικίες, πράγμα που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

Εννιά μέρες πριν τις προεδρικές εκλογές του 2008, στις 9 Φεβρουαρίου, με Ατομική Διοικητική Πράξη που φέρει την υπογραφή του τότε υπουργού Εσωτερικών Χρίστου Πατσαλίδη, επεκτάθηκε η Ζώνη Παραθεριστικής Κατοικίας.

Σύμφωνα με τον Άγγελο Νικολάου («Ο Φιλελεύθερος») η απόφαση λήφθηκε χωρίς να αξιολογηθεί από τη Στρατηγική Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και Δέουσας Μελέτης Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον κατά παράβαση της νομοθεσίας.

Όπως εξηγεί ο κ. Πατσαλίδης, την τότε περίοδο έκανε αποδεκτά αιτήματα που τέθηκαν ενώπιόν του από το Τμήμα Πολεοδομίας μετά από αξιολόγηση των προτάσεων για αλλαγή των πολεοδομικών ζωνών από ειδικούς.

Αποποιείται μάλιστα των ευθυνών του, εκφράζοντας την απορία γιατί δεν υπήρξε αντίδραση κατά την εξέταση της πολεοδομικής αίτησης το 2017.

Εν τω μεταξύ, το Τμήμα Πολεοδομίας, εξηγεί ότι πριν τη χορήγηση της πολεοδομικής άδειας στις 16 Μαΐου 2017 με τις οποίες επιτράπηκε η ανέγερση έξι διώροφων κατοικιών που διατίθενται προς πώληση πέραν των δύο εκατομμυρίων ευρώ έκαστη, έγιναν διαβουλεύσεις και εξασφαλίστηκε η θετική γνωμάτευση όλων των εμπλεκομένων αρμόδιων τμημάτων και υπηρεσιών.

Επισημαίνεται ότι ούτε κατά την εξέταση του θέματος από την Επιτροπή Εκτίμησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων αξιολογήθηκε δέουσα μελέτη για το συγκεκριμένο έργο, κάτι που συνιστά σαφή παραβίαση της νομοθεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του περιβαλλοντικού κεκτημένου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πάντως, η Πρωτοβουλία για τη Διάσωση των Φυσικών Ακτών ζητά ανάκληση κατασκευαστικών εργασιών και υποβολή σε δέουσα εκτίμηση, ενώ την Τετάρτη (28/2) είχε διενεργηθεί διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Κατοικίες «τυλίχθηκαν» στις φλόγες από αναμμένο καντήλι και κερί

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Βρέθηκε εκτός δρόμου, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε όχημα - Τραυματίστηκαν 5 πρόσωπα - Η κατάσταση της υγείας τους  

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού

Μενίδι: «Όταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω» - Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης - Βίντεο



Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Το ζήτημα της Συρίας και η επαναξιολόγηση του καθεστώτος περιοχών της χώρας, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της Υπουργικής Συνόδου για το μεταναστευτικό, το οποίο πραγματοποιείται στη Λευκωσία με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν υπουργοί και αξιωματούχοι από την Ελλάδα, την Τσεχία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Δανία, την Ιταλία και τη Μάλτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top