ΟΗΕ: 'Αυξάνονται οι καταγγελίες για βασανιστήρια στην Τουρκία'

ΟΗΕ: 'Αυξάνονται οι καταγγελίες για βασανιστήρια στην Τουρκία'

Η τουρκική αστυνομία διέπραξε, σύμφωνα με καταγγελίες, βασανιστήρια εις βάρος ενός μεγάλου αριθμού πολιτικών αντιπάλων και υπόπτων για τρομοκρατία τον περασμένο χρόνο, δήλωσε σήμερα ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια Νιλς Μέλζερ, κατηγορώντας την Άγκυρα για υπονόμευση του κράτους δικαίου.

Ο Μέλζερ εξέφρασε την ανησυχία του για τον αυξανόμενο αριθμό καταγγελιών για κακομεταχείριση πολλών ανθρώπων, που έχουν κριθεί ύποπτοι για διασυνδέσεις με το δίκτυο του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016, ή με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK). "Οι καταγγελλόμενες κακομεταχειρίσεις περιλαμβάνουν ξυλοκόπημα, ηλεκτροσόκ, `ντους` με παγωμένο νερό, στέρηση ύπνου, απειλές, προσβολές και σεξουαλική κακοποίηση", τόνισε με ανακοίνωσή του ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών.

Η αποτυχία της Τουρκίας να σταματήσει τα βασανιστήρια ως μια καθημερινή πρακτική "δείχνει να έχει ευνοήσει ένα κλίμα ατιμωρησίας, ανοχής και συναίνεσης" που υπονομεύει σοβαρά το κράτος δικαίου, πρόσθεσε.

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και υπέγραψε διατάγματα που επιτρέπουν μεταξύ άλλων την παράταση της προσωρινής κράτησης μέχρι και 30 ημέρες.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για το «ΔΗΣΑΚΕΛ» - Οι απαντήσεις από ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ - Η δυσφορία ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ για τον ανασχηματισμό και τους ημικρατικούς

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για το «ΔΗΣΑΚΕΛ» - Οι απαντήσεις από ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ - Η δυσφορία ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ για τον ανασχηματισμό και τους ημικρατικούς

Δεν λέει να κοπάσει η πολιτική φωτιά που άναψε η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, στο «ΔΗΣΑΚΕΛ». Η επίμαχη αναφορά, η οποία έγινε στον απόηχο της έντονης κριτικής για τους διορισμούς στα διοικητικά συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών, αντί να λειτουργήσει ως παρένθεση στην πολιτική συζήτηση, εξελίσσεται, σε νέο μέτωπο αντιπαράθεσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE