ΤΣΕΧΙΑ: Ελεύθερος ο ηγέτης των Κούρδων - Οργή στην Άγκυρα

ΤΣΕΧΙΑ: Ελεύθερος ο ηγέτης των Κούρδων - Οργή στην Άγκυρα

Την απελευθέρωση του πρώην ηγέτη του κόμματος PYD των Κούρδων της Συρίας Σάλεχ Μοσλέμ αποφάσισε τσέχικο δικαστήριο παρά τις τουρκικές απειλές, καθώς η Άγκυρα ζητούσε την προφυλάκισή του μέχρι να εξεταστεί το αίτημα για την έκδοσή του στην Τουρκία.

Ο Σαλέχ Μουσλέμ, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση στην Πράγα έπειτα από αίτημα της Άγκυρας, ήταν στο παρελθόν επικεφαλής του PYD, της κύριας συνιστώσας του συνασπισμού που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου στη Συρία και δέχεται επίθεση από τον τουρκικό στρατό εδώ και εβδομάδες.

Ο δικηγόρος του Μουσλέμ είπε στους δημοσιογράφους πως ο πελάτης του υποσχέθηκε στο δικαστήριο ότι δεν θα παρεμποδίσει τις περαιτέρω δικαστικές διαδικασίες.

Σημειώνεται ότι ο Τούρκος πρέσβης στην Τσεχία είχε απειλήσει ότι ενδεχόμενη απελευθέρωση του Κούρδου ηγέτη θα θεωρηθεί ως κίνηση υποστήριξης της τρομοκρατίας.

«Δεν θέλουμε καν να σκεφτούμε πως θα αφεθεί ελεύθερος, γιατί, αυτό θα ερμηνευθεί ως πράξη στήριξης της τρομοκρατίας» δήλωσε χθες ο Αχμέτ Νεκάτι Μπιγκαλί.

efsyn.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Εκλογές με φόντο την εσωστρέφεια - Η κάλπη της 5ης Σεπτεμβρίου και η μάχη για την επόμενη μέρα

ΕΔΕΚ: Εκλογές με φόντο την εσωστρέφεια - Η κάλπη της 5ης Σεπτεμβρίου και η μάχη για την επόμενη μέρα

Η ώρα της κάλπης πλησιάζει για την ΕΔΕΚ, με τα μέλη του κόμματος να καλούνται στις 5 Σεπτεμβρίου να επιλέξουν τον νέο Πρόεδρο, σε μια εκλογική αναμέτρηση που διεξάγεται στη σκιά μιας παρατεταμένης εσωστρέφειας και έντονης δημόσιας αντιπαράθεσης, για την ίδια την εκλογική διαδικασία.