Κ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: Δηλώσεις Ναμί με ορίζοντα τις «προεδρικές» – Πώς εμπλέκεται ο Οζερσάι - VIDEO

Κ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: Δηλώσεις Ναμί με ορίζοντα τις «προεδρικές» – Πώς εμπλέκεται ο Οζερσάι - VIDEO

Τις εξελίξεις στα ενεργειακά σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και αυριανός υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Φιλοξενούμενος του Ανδρέα Κημήτρη στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση», ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε προσωπικές και συλλογικές απόψεις για την τουρκική προκλητικότητα στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς για την επίσκεψη του Εμίρη του Κατάρ στην Αθήνα, ο Νίκος Χριστοδουλίδης υποστήριξε ότι είναι ένδειξη για τη συνέχιση της προετοιμασίας για επόμενους ενεργειακούς σχεδιασμούς από την Qatar Petroleum και την Exxon Mobil.

Σχολιάζοντας τις «ατυχέστατες», όπως είπε, δηλώσεις του Οζντίλ Ναμί, «υπουργού Οικονομικών και Ενέργειας» του ψευδοκράτους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέθεσε την προσωπική άποψη ότι έγιναν απόρροια μιας αντιπαράθεσης που έχει ξεκινήσεις στα κατεχόμενα.

Όπως υποστήριξε, Οζντίλ Ναμί και Κουντρέτ Οζερσάι έχουν εντείνει τον λόγο τους για να γίνουν αρεστοί στην Άγκυρα, με σκοπό τις «προεδρικές» που θα γίνουν στα κατεχόμενα το 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=jqH3Ozz92K4

Υπογράμμισε δε ότι οι ενέργειες της Τουρκίας δεν έχουν να κάνουν με τους Τουρκοκύπριους, ενώ τόνισε ότι η διπλωματική προσπάθεια συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βλέπει ξανά την Ολγκίν πριν τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Βλέπει ξανά την Ολγκίν πριν τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, φθάνει την Κυριακή στην Κύπρο για επαφές με τις δύο πλευρές και την Δευτέρα θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη στις 11 το πρωί, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της άτυπης διευρυμένης συνάντησης στις 16-17 Ιουλίου στην Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE