ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Πέτυχε τον στόχο του ο βομβιστής των δικαστηρίων – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Πέτυχε τον στόχο του ο βομβιστής των δικαστηρίων – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αν ο στόχος του δράστη της επίθεσης στην αίθουσα των Επαρχιακών Δικαστηρίων Λευκωσίας, ήταν να αναβληθεί η εκδικαση των υποθέσεων εντός της ημέρας, τότε μπορούμε να πούμε ότι τον πέτυχε.

Όπως ανέφερε και ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης Ιωνάς Νικολάου σε δημόσιες τοποθετήσεις του, οι ποινικές υποθέσεις που ήταν ορισμένες για τη Δευτέρα (26/02) αναβάλλονται.

Και είναι λογικό, αφού στο σημείο γίνονται εξετάσεις από τα αρμόδια τμήματα της Αστυνομίας και κατά συνέπεια δεν μπορεί να δοθεί πρόσβαση σε οποιονδήποτε.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν μετά από τις 02:30 τα ξημερώματα (26/02) στο κτήριο όπου εκδικάζονται ποινικές υποθέσεις και συγκεκριμένα στον 1ο όροφο, στην αίθουσα τεκμηρίων.

Σύμφωνα με μαρτυρία, πριν να ξεσπάσει η φωτιά ακούστηκε ισχυρή έκρηξη.

Πάντως, το περιστατικό φανερώνει και τη γύμνια της Πολιτείας σε θέματα ασφαλείας. Στον χώρο δεν υπάρχει κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, δηλαδή κάμερες που θα μπορούσαν να καταγράψουν ύποπτες δραστηριότητες στον χώρο των δικαστηρίων, ούτε επαρκής φύλαξη.

Μαρινέλλα Παναγιώτου

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για αναζωογόνηση πυρόπληκτων περιοχών: «Χρειάζονται σχολεία, πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και θέσεις εργασίας»

ΠτΔ για αναζωογόνηση πυρόπληκτων περιοχών: «Χρειάζονται σχολεία, πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και θέσεις εργασίας»

Η δωρεά του Ιδρύματος της Coca-Cola ΗΒC ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ προς το Ινστιτούτο MountMed για την υλοποίηση του προγράμματος αναζωογόνησης των πυρόπληκτων περιοχών της ορεινής Λεμεσού είναι ενισχυτική των δράσεων της πολιτείας και των κοινοτήτων και στοχεύει στη διαμόρφωση μιας νέας, βιώσιμης προοπτικής για την ευρύτερη περιοχή με σεβασμό στον άνθρωπο και τις τοπικές κοινωνίες, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE