ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: «Κάτω από απειλές δεν θα υπάρξει κατάληξη σε λύση»

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: «Κάτω από απειλές δεν θα υπάρξει κατάληξη σε λύση»

«Κάτω από απειλές, δεν είναι δυνατό να υπάρξει κατάληξη σε μία λύση που να επιτρέπει τη δικαίωση των προσδοκιών του λαού μας», ανέφερε την Κυριακή (25/2) σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μιλώντας στο περιθώριο της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης και στην πρώτη τοποθέτησή του μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Παρασκευής (23/2), ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σχολίασε τις τουρκικές προκλητικές ενέργειες και δήλωσε ότι «για να πάμε σε συνομιλίες θα πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις».

Πρέπει, όπως είπε, Άγκυρα και Τουρκοκύπριοι να συνειδητοποιήσουν ότι για να υπάρξει προοπτική και μέλλον, θα πρέπει να υπάρξει αλληλοσεβασμός.

Εξέφρασε δε την άποψη ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η στήριξη από τους “27” αποτελεί μία επανάληψη της ανάγκης αποφυγής της όποιας παραβίασης κυριαρχικών δικαιωμάτων. Δεν χρειάζεται ούτε υπεροψία, ούτε και δημιουργία ενός κλίματος που δεν θα επιτρέπει να χειριστούμε με σύνεση τα όσα οφείλουμε».

Ολοκληρώνοντας, τόνισε ότι «η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπό την απειλή των όπλων, δεν αποτελούν απάντηση εις αυτό που ο λαός μας, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, αναμένει».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Πρώτη σκέψη η πλήρης κατάργηση του Φορέα» - Η πρώτη αντίδραση για παραίτηση Χαραλάμπους

ΠτΔ: «Πρώτη σκέψη η πλήρης κατάργηση του Φορέα» - Η πρώτη αντίδραση για παραίτηση Χαραλάμπους

Η παραίτηση του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου κ. Χαράλαμπου Χαραλάμπους είναι πράξη αυτοπεποίθησης και εμπιστοσύνης είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, καλώντας όλες τις αρμόδιες Αρχές του κράτους να αξιοποιήσουν όλα τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους για πλήρη διερεύνηση της υπόθεση αναφορικά με το βίντεο που έχει δει το φως της δημοσιότητας.

BEST OF TOTHEMAONLINE