ΙΡΑΚ: Θάνατος δι’ απαγχονισμού για 16 Τουρκάλες

ΙΡΑΚ: Θάνατος δι’ απαγχονισμού για 16 Τουρκάλες

Ιρακινό δικαστήριο καταδίκασε 16 Τουρκάλες σε θάνατο δι’ απαγχονισμού επειδή είχαν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε την Κυριακή (25/2) δικαστικός εκπρόσωπος.

Το Κεντρικό Ποινικό Δικαστήριο της Βαγδάτης εξέδωσε τις καταδίκες «αφού αποδείχθηκε ότι ανήκαν στην τρομοκρατική οργάνωση Νταές και αφού ομολόγησαν ότι παντρεύτηκαν ανθρώπους του Νταές ή ότι παρείχαν εμπιμελητειακή βοήθεια σε μέλη της οργάνωσης ή τα βοηθούσαν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις», δήλωσε ο δικαστής Αμπντούλ-Σάταρ αλ-Μπιρκντάρ.

Ο ίδιος διευκρίνισε μιλώντας στο Reuters πως όλες οι ετυμηγορίες μπορούν να εφεσιβληθούν.

tovima.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Η Κύπρος ως κράτος μέλος της ΕΕ από το 2004, νομικά, υποχρεούται να ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη πλήρες μέλος της Σένγκεν-δηλαδή δεν έχει ενταχθεί στη λειτουργική εφαρμογή του καθεστώτος  χωρίς εσωτερικά σύνορα. Η Κυπριακή Δημοκρατία, βρίσκεται από το 2023 σε φάση αξιολόγησης ( Schengen evaluation process), κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την πλήρη ένταξη. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι έτοιμη ως προς τα τεχνικά ζητήματα, μέχρι το τέλος του 2025. Εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι το 2026, η Κύπρος θα ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν.

BEST OF TOTHEMAONLINE