ΑΟΖ: Στη θέση του το Saipem 12.000 – Πηγαινοέρχεται το υποστηρικτικό – ΧΑΡΤΕΣ

ΑΟΖ: Στη θέση του το Saipem 12.000 – Πηγαινοέρχεται το υποστηρικτικό – ΧΑΡΤΕΣ

Ανοικτά της Λεμεσού και 17.7 ναυτικά μίλια από το λιμάνι της πόλης παραμένει το γεωτρύπανο της ιταλικής ΕΝΙ, Saipem 12.000.

Ηρεμία επικρατεί, καθώς σε 2-4 μέρες το γεωτρύπανο αναμένεται να βάλει πλώρη για το Μαρόκο όπου έχει προγραμματισμένη γεώτρηση για τις 8 Μαρτίου.

Προς το παρόν, τα δύο υποστηρικτική σκάφη, Vos Prime και Vos Purpose παραμένουν αγκυροβολημένα στο λιμάνι της Λεμεσού, ενώ το τρίτο, εν ονόματι Vos Prudence βρίσκεται κοντά στο Saipem 12.000.

Όπως παρακολουθήσαμε μέσω του Marine Traffic, το Vos Prudence στη διάρκεια της μέρας (25/2) έκανε διάφορες κινήσεις γύρω από το Saipem 12.000, κάτι που είναι φυσιολογικό για τα υποστηρικτικά σκάφη.

Ουδέν νεώτερον δε, αναφορικά με το πότε θα επιστρέψει το γεωτρύπανο της ΕΝΙ για να πραγματοποιηθεί η αναβλημένη γεώτρηση στον στόχο «Σουπιά» του τεμαχίου 3 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για αναζωογόνηση πυρόπληκτων περιοχών: «Χρειάζονται σχολεία, πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και θέσεις εργασίας»

ΠτΔ για αναζωογόνηση πυρόπληκτων περιοχών: «Χρειάζονται σχολεία, πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και θέσεις εργασίας»

Η δωρεά του Ιδρύματος της Coca-Cola ΗΒC ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ προς το Ινστιτούτο MountMed για την υλοποίηση του προγράμματος αναζωογόνησης των πυρόπληκτων περιοχών της ορεινής Λεμεσού είναι ενισχυτική των δράσεων της πολιτείας και των κοινοτήτων και στοχεύει στη διαμόρφωση μιας νέας, βιώσιμης προοπτικής για την ευρύτερη περιοχή με σεβασμό στον άνθρωπο και τις τοπικές κοινωνίες, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE