ΛΑΡΝΑΚΑ: Αρχίζει η δίκη για τον σκύλο Tyson- Πυροβολήθηκε εξ' επαφής στο χωριο Μαρί

ΛΑΡΝΑΚΑ: Αρχίζει η δίκη για τον σκύλο Tyson- Πυροβολήθηκε εξ' επαφής στο χωριο Μαρί

Το Κόμμα για τα Ζώα τονίζει ότι σε κάθε περίπτωση τα εγκλήματα κατά των ζώων θα πρέπει να διερευνώνται με την ίδια σοβαρότητα και το ίδιο πείσμα με το οποίο διερευνώνται τα εγκλήματα κατά των ανθρώπων. Κι αυτό γιατί, εγκληματική δεν χαρακτηρίζεται μια συμπεριφορά ανάλογα με το ποιος είναι ο δράστης ή το θύμα.



Σε ανακοίνωσή του με την ευκαιρία της έναρξης της ακροαματικής διαδικασίας στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας της υπόθεσης του  σκύλου Tyson ο οποίος ανήκε σε οικογένεια, αναφέρει ότι εγκληματική δεν χαρακτηρίζεται μια συμπεριφορά ανάλογα με το ποιός είναι ο δράστης ή το θύμα. Εγκληματική χαρακτηρίζεται μια συμπεριφορά η οποία δεν γίνεται αποδεκτή από την κοινωνία των πολιτών. Χρέος του κράτος είναι ν’ αφουγκράζεται την κοινωνία των πολιτών, να εκδίδει και να εφαρμόζει ανάλογους νόμους και να φροντίζει ώστε να αποδίδεται δικαιοσύνη εκεί και όπου αρμόζει και επιβάλλεται.

Ο Tyson είχε πυροβοληθεί (εξ επαφής) και πέθανε στις 16 Οκτωβρίου 2016 στο χωριό Μαρί. Την υπόθεση που αφορούσε την πρόκληση φρικτού θανάτου σε σκύλο, είχε εξετάσει ο Αστυνομικός σταθμός Ζυγίου και μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων και του μαρτυρικού υλικού, η αστυνομία προώθησε  την υπόθεση προς την Γενική Εισαγγελία για ποινική δίωξη.

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου θα είναι παρών στην υπόθεση αυτή όπως και σε όσες αφορούν την απόδοση δικαιοσύνης όταν το θύμα είναι ζώο διεκδικώντας τα ίσα δικαιώματα τους, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις των διαταγμάτων για ανακλήσεις οχημάτων - Έκκληση Βαφεάδη για συνεργασία

Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις των διαταγμάτων για ανακλήσεις οχημάτων - Έκκληση Βαφεάδη για συνεργασία

Με την έκδοση τη Δευτέρα των διαταγμάτων για ανακλήσεις οχημάτων αρχίζει μια πορεία προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε διαχρονικά, δήλωσε την Κυριακή το βράδυ ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης, καλώντας τους πολίτες και όλους τους εμπλεκόμενους σε συνεργασία για εφαρμογή τους. Τα διατάγματα θα ανακοινωθούν στις 12 το μεσημέρι.

BEST OF TOTHEMAONLINE