Σ.Α. ΟΗΕ: Αποφασίζει για επιβολή ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός στη Συρία

Σ.Α. ΟΗΕ: Αποφασίζει για επιβολή ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός στη Συρία

Η ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών επί του σχεδίου απόφασης που προβλέπει την επιβολή ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός σε όλη τη Συρία για 30 ημέρες, η οποία αρχικά προβλεπόταν να διεξαχθεί την Παρασκευή, αναβλήθηκε για σήμερα Σάββατο το μεσημέρι τοπική ώρα (19:00 ώρα Κύπρου), σύμφωνα με διπλωμάτες που μίλησαν στο AFP και το Reuters.

Κατά τους διπλωμάτες που επικαλέστηκε το Γαλλικό Πρακτορείο, οριστικοποιήθηκε και υποβλήθηκε στα κράτη μέλη νέο σχέδιο απόφασης. Όταν καταρτίζεται νέο κείμενο, η πρακτική είναι η ψηφοφορία στο ΣΑ του ΟΗΕ να μη διεξάγεται παρά πριν περάσει - τουλάχιστον - μία ημέρα.

Οι διαπραγματεύσεις για την πρόταση να κηρυχθεί εκεχειρία σε όλη τη Συρία διαρκούν από την 9η Φεβρουαρίου, με σκοπό να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να ασκήσει το βέτο που διαθέτει η Ρωσία, κράτος-μόνιμο μέλος του ΣΑ και ο κυριότερος υποστηρικτής του συριακού καθεστώτος.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πόλωση χωρίς φρένα ενόψει βουλευτικών: Ψηφοδέλτια υπό πίεση, συγκρούσεις προσώπων και νευρικότητα στα κόμματα

Πόλωση χωρίς φρένα ενόψει βουλευτικών: Ψηφοδέλτια υπό πίεση, συγκρούσεις προσώπων και νευρικότητα στα κόμματα

Σε ένα πολιτικό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από έντονη ρευστότητα και αυξημένη καχυποψία, τα κόμματα εισέρχονται στην τελική ευθεία προς τις βουλευτικές εκλογές με εμφανή σημάδια πίεσης. Η συμπλήρωση των ψηφοδελτίων, αντί να λειτουργεί ως οργανωτικό ορόσημο, εξελίσσεται σε πεδίο πολιτικών ισορροπιών, προσωπικών στρατηγικών και δημόσιων συγκρούσεων, αποτυπώνοντας το κλίμα πόλωσης, που διαμορφώνεται όσο πλησιάζουμε στις κάλπες, της 24ης Μαΐου.

BEST OF TOTHEMAONLINE