ΚΥΠΡΟΣ: Συγκλονίζουν οι αριθμοί των υποθέσεων βίας στην οικογένεια – ΠΙΝΑΚΑΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Συγκλονίζουν οι αριθμοί των υποθέσεων βίας στην οικογένεια – ΠΙΝΑΚΑΣ

12.833 κραυγές αγωνίας άκουσε ο Σύνδεσμος για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια το 2017.

Ο Σύνδεσμος χειρίστηκε 1.680 περιστατικά, εκ των οποίων τα 548 ήταν νέα, ενώ 215 θύματα ζήτησαν καταφύγιο και τα 172 ήταν παιδιά.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Σ.Π.Α.Β.Ο. οι υποθέσεις αυξήθηκαν κατά πολύ από το 2016, ενώ αξιοσημείωτο είναι και το προφίλ των θυτών.

Το 19% των θυτών του 2017 υπήρξαν θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ενώ το 15% παρουσίαζαν πρόβλημα με το αλκοόλ. Επίσης, ένα 7% παρουσίαζε πρόβλημα με τον τζόγο, 14% με τη χρήση ναρκωτικών, ενώ 19% είχε εξωσυζυγικές σχέσεις.

Παράλληλα, το 89% των θυμάτων ήταν γυναίκες. Κατά 54% ήταν η σύζυγος ή η σύντροφος του θύτη, ενώ σε ποσοστό 16% ήταν η πρώην σύζυγος/σύντροφος του θύτη.

Συγκλονίζει το γεγονός ότι 28% των ενήλικων θυμάτων είχαν αναφέρει ότι είχαν δεχτεί βία και σε νεαρή ηλικία.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό σε παράταση μέχρι την Άγκυρα - Το ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν και το στοίχημα των ευρωτουρκικών

Κυπριακό σε παράταση μέχρι την Άγκυρα - Το ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν και το στοίχημα των ευρωτουρκικών

Η απόφαση της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, να μεταθέσει τις επαφές της στις Βρυξέλλες, για τις 13 Ιουλίου, δεν αποτελεί απλώς μια τεχνική αλλαγή προγράμματος. Αντιθέτως, αποτυπώνει μια διπλωματική επιλογή αναμονής, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο που θα διαμορφωθεί στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα, στις 7 και 8 Ιουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE